Bebeklerde Sık rastlanan 3 Hastalık

Bebeklerde sık rastlanan üç hastalık bulunmaktadır. İşte bu sık rastlanan üç hastalık;

Kalça Çıkıkları : Bin bebekten bir tanesinde kalça çıkıklığı meydana gelmektedir. Bu durum genellikle doğum esnasında meydana geliyor. Bu sorun bebeğinizin kalçasına ağrılar girince çıkacaktır. Bazen bu durumu 50-60 yaşına kadar farketmeyen insanlar olabiliyor. Eğer bebeğinizin bu durumunu 3 aydan önce farketmiş iseniz bu durumu emniyet kemeri gibi destekli olan ortopedik bir korseyle ortadan kalkar. 6 ayın üzerindeki bebekler içinde ya düzenleyici bir ameliyat ya da alçı tedavisi uygulanır.

Kilo alımı : Bebekler 4 aylık olduğunda doğum kilosunun yaklaşık iki katı olması gerekiyor. Eğer bundan azsa korkmayınız. Bebeğinize verdiğiniz anne sütü yetersizdir. Bunun için doktorunuza başvurarak mama yardımı alabilirsiniz. 

Normal olmayan kalp atışları : Bebeğinizin kalp atışlarını doktorunuz dinlediğinde şapırtı ya da üfleme gibi bir ses duyuyorsa bir sorun vardır. Zaten genelde bu küçük sorunlar çıkabiliyor. Uzmanlar bunuda bazı tetkiklerle ortaya çıkartabiliyor. Özellikle kalp sorunu varsa bebeğin bu genelde doğum haftalarında zaten ortaya çıkıyor. Bu yüzden bebeğinizin kontrollerini düzenli olarak yaptırınız.

Share

& Comment

1 yorum:

Yorumunuz için teşekkürler

 

Copyright © 2015 bilgido™ is a registered trademark.

Designed by Templateism. Hosted on Blogger Platform.