Milletvekilinin Yapamadığını Şeyh Yaptı !

Şanlıurfa’da bir husumet daha din alimi Şeyh’in araya girmesiyle barışla sonlandı. 

Taraflar barış puşusunu Şeyh'in elinden alarak 'husumete hayır' dedi. Sancaktar Mahallesi’de yaklaşık 7 ay önce yaşanan ve Uğur Balikan’ın ölümüyle sonuçlanan kavga sonrası Balikan ve İpgünler Aileleri arasında kan davası başladı. Yaşanan bu gelişme sonrası devreye giren aile büyükleri barış sağlamak amacıyla kapı kapı dolaşmaya başladı.

Olayın sıcaklığını koruması ve kavgada 15’i aşkın kişinin yaralanmış olması nedeniyle barışa bir türlü sıcak bakılmadı. Devreye milletvekillerinin bile girmesini kabul etmeyen aile mensupları son girişime hayır diyemedi. Güneydoğu’nun büyük din alimi Şeyh Abdulbasit Karakuş’un devreye girmesiyle taraflar barışmayı kabuletti.

Eyüp Kentte bulunan taziye evinde biraraya gelen aile fertleri "barış poşusunu" almayı kabul ederek husumete son verdi. Salâvatların çekildiği barış yemeğinde aile büyükleri ve Şeyh Abdulbasit tarafından nasihatler yapıldı. İki aileyi barıştıran Şeyh Abdulbasit, 'Bizi kırmayıp bir araya gelen iki aileye öncelikle teşekkür ediyorum. Bu kini ortadan kaldırdığımız noktada iki ailenin barışması bizi mutlu etmiştir.

Allah bizi her zaman böyle mutlu kılsın. Tekrar buradan bizi kırmayıp barışan iki aileye ve araya giren muhtarlara teşekkür ediyorum” dedi. Konuşmaların ardından okunan dualarla barış merasimi son bulundu.

Share

& Comment

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkürler

 

Copyright © 2015 bilgido™ is a registered trademark.

Designed by Templateism. Hosted on Blogger Platform.