Yükselen Yıldız Libya ve Kaddafi Sonrası 2012

Kaddafinin yıllarca hüküm sürdürdüğü bu güzel ülke,kaddafi sonrası hızlıca toparlanma aşamasına tekrardan girdi,ciddi ve güçlü ekonomisiyle gün be gün  gelişen libya türklerinde artık 2 ci almanyası olmuş durumda.Genelde inşaat sektöründe agırlık lı olmak üzere boy gösteren türk şirketleri libya da müthiş projelere imza atmaktadırlar.

Libya ya türkiye den çalışmaya giden birçok türk vatandaşı çalışanlar bulunmaktadır genele ev kiralarının 500 dolar ortalama bir ücret olduğu libya da ailesini götürmek isteyen işçiler içinde bayagı uygun bir ülke libya.Libya da sosyal hayatı merak ederseniz ve tahmin edeceğiniz gibi pek bir sosyal hayat imkanları maalesef bulunmamaktadır  yanlız sosyal hayat düşüncesi herkese göre farklılık gösterebildiği için eğer tarihle aranız iyiyse birçok tarihi harabeleri gezebilir birçok turistlik yerleri gezebilirsiniz.

Sizlere libyanın ikinci büyük şehrinden bahsetmek istiyorum Bingazide'den libyanın en yoğun ikinci şehridir Bingazi.Genel olarak bingazi ortadoğu havasına bürünmüş bir görünüm vardır şehirde.Sidra körfezinde kurulmuş olan bu şehir,dört yanı parklar ve göllerle kuşatılmıştır.


Bingazide gezilebilecek yerler;Bingaziye giderseniz  el muntazah parkını,Hayvanat bahçesini,el-funduq pazar yerini ve arkeolojik alanları gezebilirsiniz.Bingazide  sıradan konutlar bile kendine has özellikte yapılmıştır.Şehrin akdeniz havasından da esinlendiğini görebilirsiniz.

Bingazide gezerken insanların dost canlısı olduğunun farkına varmak hiçte zor olmasa gerek,ama ve lakin eğer ingilizce konuşan birini arıyorsanız bu biraz zor olabilir.Libya da size ilginç gelebilecek bir şey daha insanların birbirleriyle anlaşırken bile yüksek sesle konuşmaları.Bu genelde avrupadan gelen turistler için tedirginlik verse de orada sıradan bir şey olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.

Kaldığınız otelde kaldığınıza dair pasaportunuza onaylatırsanız bu sizin için daha rahat bir libya tatili yaşamanız için gerekebilir.

Libya mutfağından bahsetmeden olmaz herhalde,baharatın olmazsa olmaz olduğu libya da,birçok yemek türünde bol baharatları görebilirsiniz.Geleneksel libya yemekleri arasında kebaplar,kuskus araplara özel yemekler gibi türler bulabilirsiniz.

Libya hakkında hertürlü soruyo yorum kısmında yazarsanız,Libya konusunda deneyimi olan arkadaşımız tarafından sorununuza en dogru cevabı bulabileceksiniz.

Share

& Comment

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkürler

 

Copyright © 2015 bilgido™ is a registered trademark.

Designed by Templateism. Hosted on Blogger Platform.