GüneyAfrikada'ki Osmanlının Son Eseri

Bir adımla başlayıp yağmur gibi çoğalan güzellik abidelerine her gün bir yenisi ekleniyor işte yapımının büyük bir bölümü tamamlanmış olan güzel eser Nizamiye camisinden bahsedeceğim sizlere.

Güney afrikanın  ırkçılıkla kahır çekmiş halkın yanına koşan bu gönül insanları açmış oldukları eğitim yerleriyle Güneyafrikada adlarından sıkça söz ettirdiler.Türk okullarında alınan olimpiyat madalyaları  halkın bu okullara olan güvenini ve itibarını artırdıkça artırmaktadır.

Birkaç yıl öncesine dayanan  Nizamiye Külliyesi projesi ,Kalbi hizmet aşkıyla dolan bir gönül insanın öncülüğünde gerçekleşmiştir.Ali katırcıoğlu 'nun Osmanlıya olan sevgisi onun ilk önce Amerikada yapmak istedigi Camii'yi gereken izinler zamanında alınmayınca onu Güneyafrikaya yönlendirmiştir.

İyiki'de Güneyafrikada yapılmıştır ,Güneyafrika her ne kadar yeraltı zenginlikleri olsa da maalesef ülkede  Siyah ırk halen fakirlik ve sefalet içinde yaşamaktadır.Bu tür hizmetler bu insanların  ülkelerine faydalı birer insan olma yönünde bir nur gibi Johannesburg semalarında parlayacaktır.

Günümüzde'de iki kuruşun hesabını yapan insanlara örnek olabilecek bir insandır Ali katırcıoğlu.Sadece insanlıga hizmet namına  kendini bu işe adayan ak saçlı nur yüzlü bir adamdır.Ülkemizde böyle güzel insanlara sahip olduğumuz için ne kadar şükür etsek azdır.

Nizamiye Camisi  sadece bir camiden ibaret değildir ,Külliye tarzında yapılmış olan bu camii içinde poliklinik bile yapılmıştır.Nizamiye külliyesi  imam hatip okulu,osmanlı çarşısı,konferans salonları ve geniş alanıyla şimdiden güney afrikanın yıldızı olmuş konumda.




Share

& Comment

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkürler

 

Copyright © 2015 bilgido™ is a registered trademark.

Designed by Templateism. Hosted on Blogger Platform.