Kekemelik Bir Dahilik Belirtisi Olabilir

Ülkemizde binlerce insanı etkileyen kekemelik  yüksek zekanın bir yan etkisi olabilir,Dünyada gelmiş geçmiş birçok dahinin hayatı incelendiğinde Kekemelik sorunuyla karşılaştığını kolayca görebiliriz.

Yapılan birçok araştırma sonucunda kekemelik sorunu yaşayanların genel zeka oranları normal insanlara göre daha yüksek bulunmuştur.Bazı insanların kekeme diye alay ettiği insanlar aslında yarının bir dahisi olabilir,Kekemelik sorunu yaşayan insanların beyin yapısıda ciddi hızlı işlemektedir.Mesela kekemelik sorunu yaşayan insanlar normal insanlara göre daha hızlı düşünürler,bir cümleyi söylemeden önce birçok kez akıllarında bu cümleleri tekrar edebilmektedirler.

"Kekemeler Dahi Doğar"

Einstein'den sonra gelmiş geçmiş en büyük dahi insanlardan kabul edilen Stephen Hawking  matematik profesörü olan Stephen yakalandığı sinir sistemi hastalıgı sonucu Kekeme'dir.

Ünlü İngiliz doga tarihçisi olan Charles Darwin  Kekeme'dir.

Ünlü Yunan filozof birçoğumuz adını kitaplardan duyduğu  Aristotales Kekeme'dir

Bugün dünya sahnesinde ün yapmış birçok insan başarılı birer insan olmanın yanında Kekeme'dir

Kenyon Martin, Nicholas Brendon, John Stossel, Byron Pitts, 
James Earl Jones, Carly Simon, Mel Tillis, Alan Rabinowitz, 
Robert Merrill, Winston Churchill, Marilyn Monroe, Ken Venturi, Bob Love, John Updike, King George VI, Frank Wolf, Lewis Carroll, Bill Walton

Bunların hepsi ünlü hepsi başarılı.Kekemelik sorunu yaşayan arkadaşlara sesleniyoruz, evet bu ciddi bir sorun ama olaya hep kötü gözle bakmayalım unutmayın ki  sizlerde üstün zeka sahip insanlarsınız.

Bu yazıyı Lütfen paylaşıp birçok insana duyurunuz ve toplumumuzda Kekemelik algısını değiştirmek için bize destek olun.

Kekemeliğin ilaçla tedavisi konusunda uzman arkadaşımız tarafından güzel bir yazı kaleme alınmıştır.Bu yazımızı okuyucuların ilgisi doğrusunda kekemelikle alakalı 2012 yılında yapılan araştırmaları yazı dizisini yayımlamaya devam edeceğiz.

Bilgialem

Share

& Comment

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkürler

 

Copyright © 2015 bilgido™ is a registered trademark.

Designed by Templateism. Hosted on Blogger Platform.