Başarılı Hayatlar: Yılmaz Erdoğan 2013


Hakkari'de dünyaya gözlerini açan Erdoğan ilk ,orta ve lise öğrenimini Ankarada tamamladı.Üniversite sınavlarını kazanıp İTÜ inşaat mühendisliği fakültesine girmeye hak kazandı ama onu asıl hedefi iyi bir tiyatrocu olmaktı,ve bu tutku onun eğitimini yarıda bırakmasına neden oldu.

İlk tiyatro günleri Ferhan Şensoy'un Nöbetçi Tiyatrosu'nda başladı.Daha sonra birçok yerde sahne alan Erdoğan,bu başarı yolculuğunda hızla yol almaya başladı.

İnandığı bir yoldan ilerlemenin haklı gururunu taşırken ,kilitlendiği başarı noktasına ulaşmada yoluna çıkabilecek her engelden başarıyla ayrılmasını bilen bir insandır Yılmaz Erdoğan.

Tiyatroya ilk başladığı yıllar senden tiyatrocu olmaz diyenlere inat,Ülkemizin en saygın tiyatro oyuncusu ve yönetmenidir kendisi.inanmanın ne kadar çok önemli olduğunun canlı ispatıdır Erdoğan,inanınca önümüzde kalkan engelleri şahidi bir sanatçıdır.Onun bu başarı öyküsünden bize düşen birçok ders bulunmaktadır.

Çocukluğu Ankara Aydınlıkevler'de geçti.ve aynı semtte lise eğitimini tamamladı ve sonrası İstanbul'a geldi.İlk tanınması Bir demet tiyatro adı dizideki,Mükremin Çıtır isimli karakteri oynamasıyla oldu ayrı bu dizinin senaryosu ve hikayesini de o yazmıştı.

Necati Akpınar ile birlikte Beşiktaş Kültür Merkezi'ni kurdu.2001 yılında hem yazıp başrol oynadığı Vizontele isimli ilk uzun metraj filmini çekti.Vizontele çok büyük bir gişe başarısı yakaladı ,ve Türkiye'de en çok seyredilen film unvanını uzun zaman kimselere kaptırmadı.ve sonrası ardı ardına gelen birçok başarılı filmin yönetmeni olan Yılmaz Erdoğan  bu alandaki başarısını halen artırmaya devam etmektedir.

Yönetmenliğini yaptığı filmler


Sinema 
Vizontele (2001)
Vizontele Tuuba (2004)
Organize İşler (2005)
Neşeli Hayat (2009)
Kelebeğin Rüyası (2012)


Tiyatro
Kanuni Sultan Süleyman ve Rambo (1992)


Oyunculuğu 
Siyabend ile Heco (1991)
Vizontele (2001)
Vizontele Tuuba (2004)
Organize İşler (2006)
Neşeli Hayat (2009)
Çok Filim Hareket Bunlar (2010)
Bir Zamanlar Anadolu'da (2011)
Gergedan Mevsimi (2012)
Kelebeğin Rüyası (2012)


ESERLERİ

Hüzün baz Sevişmeler
Kadınlık Bizde Kalsın
Kayıp Kentin Yakışıklısı
Haybeden Gerçeküstü Konuşmalar

Share

& Comment

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkürler

 

Copyright © 2015 bilgido™ is a registered trademark.

Designed by Templateism. Hosted on Blogger Platform.