Dünyanın En Soğuk Ülkesi Burası -80 derece

Hava sıcaklığın -80 dereceler gördüğü ,2 ay havanın karanlık olduğu bir ülkeden bahsediyoruz,insanların yaz aylarına olan özlemini kurdukları özel ısıtılmış odalarda oturarak hasret gideren bu insanlar -80 derecede hayatta kalma mücadelesi vermektedirler.

Yaz aylarında bile -20 derece sıcaklığa sahip olan bu ülke dünyadan izole edilmiş bir şekilde yaşayan insanlarıyla dünyanın çok farklı bir ülkesidir.Güney yarım kürenin en güneyinde bulunan ve güney yarım küreyi kapsayan bir ülkedir.

Evet Antarktika'dan bahsediyoruz,hayatta kalmanın ciddi bir başarı olduğu bir ülke burası,-80 derecelere düşen hava sıcaklıklarında ayakta kalmayı başaran insanların yurdu Antarktika.Antarktika'da yaşamak her açıdan ciddi zorluklar içermektedir,2 ay karanlıkta geçirmek birçok insanın psikolojisini bozmaya yeterli bir sebep.

Soğuktan,yürürken insanların sakallarının bile buz kesildiği yer burası,burda yaşayanların yaşanan olumsuz hava şartları ve sürekli kapalı olan havalardan dolayı sürekli depresyonda olduklarını da söylenmektedir.Nüfusu 1000 olan bu bölgenin,yaşayan bu 1000 insanı bile ülkede kalıcı değildir,kalıcı olanlar birileri varsa oda yaşayan penguvenlerdir ,denizden yiyeceklerini bulan bu hayvanlar belki ülkenin tek sahibidirler.

İşte ilginizi çekebilecek Antarktika Notları;

Antartika'ya ulaşmayı başaran ilk insan Roald Amundsen'dir.14 aralık 1911'de antarktika bölgesine ulaşan ilk insan unvanını elde etmiştir.
Bu bölgede kara ve deniz yılın birçoğu donmuş haldedir.Yazın pek uğramadı bu ülkeye yazları bile -20 dereceli sıcaklıklar mevcuttur.
Yazları güneş hiç batmaz bu bölgede,Kışın ise hiç güneş doğmaz.ve birçok canlı türü bu bölgede yaşam savaşı vermektedir
Bölgenin güney kutup bölgesi çok daha soğuktur kuzey bölgesinde bu nedenle hemen hemen hiçbir şey yaşamamaktadır güney kutup bölgesinde





Share

& Comment

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkürler

 

Copyright © 2015 bilgido™ is a registered trademark.

Designed by Templateism. Hosted on Blogger Platform.