Google Adsense 2013


Google Adsense, blog ve site yayıncılarının, içerikleriyle ilgili Google reklamlarını sayfalarında göstererek para kazanmalarını sağlayan en  hızlı ve kolay yoldur.

Google Adsense, sayfalarınızın içeriğini otomatik olarak tarar. Bu sayede, hedef kitlenize yönelik ve blogunuzun içeriği ile ilgili reklamları sunar; reklamlar o kadar iyi eşleştirilir ki okuyucularınız onları gerçekten yararlı bulurlar. Google reklamları, ziyaretçilerinizin blogunuzda aradıkları konulara ve ilgi alanlarına uygun olduğu için, hem içerik sayfalarınızı zenginleştirir hem de blogunuzdan para kazanmanızı sağlar.

Evet, blogunuza yazı yazarak para kazanmak hiç de zor değil. Bir blogunuz yoksa bile, alması hem çok kolay hem de ücretsiz. Şimdi kayıt olun, blogunuzdan para kazanın!

Neden Google Adsense Reklamları

Google Adsense programı, Türkiye'deki site ve blog sahipleri açısından internetten para kazanmanın en kolay ve hızlı yoludur.
Eğer düzenli yüksek trafiğe sahip bir blogunuz varsa, mutlaka sayfalarınıza Google Adsense kodlarını yerleştirin. Bu sayede, blogunuz, internet başında olmasanız bile 24 saat size para kazandırmaya devam edecektir.
Blogunuzu yeni kurduysanız ve çok fazla trafiğiniz yoksa, diğer işlerde olduğu gibi Google Adsense'den de dikkate değer bir para kazanabilmek için biraz emek harcamanız lazım. Zaman içinde Google Adsense reklamlarından para kazanmanızı asıl sağlayacak olan blogunuzun içeriğidir.
Kaliteli, özgün, bilgilendirici ve düzenli olarak güncellenen bir içerik hem Google arama motorlarında yükselmenizi sağlayarak trafiğinizi arttıracak hem de ziyaretçilerin reklamlara tıklamasını sağlayacaktır.

Blog Trafiğinizi arttırmak için neler yapabilirsiniz?

Sitenizi devamlı güncel tutun.
Google güncelliğe önem veriyor. Düzenli olarak güncellenen bir içerik Google arama sonuçlarında yükselmenizi sağlayarak trafiğinizi arttıracaktır. Onun için blogunuzu aktif olarak kullanmanız önemlidir.
Güncel konuları blogunuza ekleyin.

Güncel konular, Google'da çok arandığı için, arama sonuçlarından gelen ziyaretçi sayınız artacak, Google Adsense reklamlarına tıklanma olasılığı da yükselecektir.
Bloglarınıza Google Adsense Reklamı Alabilmeniz İçin Yapmanız Gerekenler: bir web site veya blog açmak
ve Adsense'e üyelik başvurusu yapmak.

E-posta adresinizi doğruladıktan sonra bir kaç gün içinde Google Adsense'den olumlu veya olumsuz yanıt gelecektir.

Google Adsense başvurunuz Google tarafından onaylanana kadar, blogunuza ticari reklamlar yerine test reklamları gelecektir. Bu süre içinde Google Adsense robotları blogunuzu tarayarak sizin için uygun reklamları belirleyecektir.

Google Adsense reklam programına kabul edildiğinize dair onay e-posta adresinize ulaştığında artık sizin de blogunuzda reklamlar yayınlamaya başlayacaktır.

Blogum var ama Google Adsense hesabım yok. Bloguma Google Adsense reklamı alabilmek için ne yapmalıyım?

Kontrol panelinizde yer alan "Adsense" menüsüne girerek, "Google Adsense Üyeliği" başlığı altındaki bilgileri doldurarak Google Adsense hesabı açıp, blogunuza reklam alabilirsiniz.

Bu alanda sizden istenen bilgileri eksiksiz doldurmalısınız. E-posta adresinizi doğru olarak yazmaya özen gösterin. Bu e-posta adresine Google tarafından bir doğrulama postası gönderilecektir.

E-posta adresinizi doğruladıktan sonra bir kaç gün içinde Google Adsense'den olumlu veya olumsuz yanıt gelecektir. Google Adsense başvurunuz Google tarafından onaylanana kadar, blogunuza ticari reklamlar yerine test reklamları gelecektir. Bu süre içinde Google Adsense robotları blogunuzu tarayarak sizin için uygun reklamları belirleyecektir. Google Adsense reklam programına kabul edildiğinize dair onay e-posta adresinize ulaştığında artık sizin de blogunuzda reklamlar yayınlamaya başlayacaktır.

Google Adsense hesabım ile ilgili değişiklikleri nasıl yaparım?

Kaydolduktan sonra hesap ayrıntılarını değiştirmek için Google Adsense sitesine gitmeniz ve oradan hesabınızda oturum açmanız gerekmektedir.
Google Adsense sayfasına buradan ulaşabilirsiniz.

Ne zaman ödemem yapılacak?

Ödemeleriniz ile ilgili bilgiye Google Adsense sayfasından ulaşabilirsiniz.

Hangi ödeme yöntemlerini kullanabilirim?
Ödemeleriniz ile ilgili bilgiye Google Adsense sayfasından ulaşabilirsiniz.

Google AdSense Program Politikaları
Google Adsense reklamları yayınlarken dikkat etmeniz gereken konulara Google Adsense Program Politikaları sayfasından ulaşabilirsiniz.

Hesabımın devre dışı bırakılmasını önlemek için ne yapmalıyım?
Google Adsense Hesabınızı korumak amaçlı dikkat etmeniz gereken detayları görmek için buraya tıklayınız.

Google Adsense Yardım Merkezi
Google Adsense ile ilgili daha ayrıntılıbilgi ve yardım almak için lütfen tıklayınız.
Google Adsense hesaplarınız ile ilgili sorularınız için Google Adsense Yardım Merkezi adresinden

Adsense reklamlarınızı korumanız için dikkat etmeniz gerekenler
Tıklamaları teşvik etme.

"Reklamları tıklayın", "bizi destekleyin", "bu bağlantıları ziyaret edin" gibi ifadeler veya benzer bir üslup kullanarak, kullanıcıları Google reklamlarını tıklamaya teşvik etmemelisiniz.
Oklar veya grafik hileler kullanarak kullanıcıların dikkatini reklamlara çekmemelisiniz
Reklamların yanına yanıltıcı resimler yerleştirmemelisiniz.

İstenmeyen toplu e-postalar veya üçüncü taraf web sitelerinde istenmeyen reklamlar yoluyla reklam görüntüleyen sitelerin tanıtımını yapmamalısınız
Kullanıcılara reklamları görüntülemeleri veya arama yapmaları karşılığında ödeme yapmamalı veya bu tür bir davranış için üçüncü bir tarafa ödeme yapma vaadinde bulunmamalısınız.

Google reklam birimlerinin üzerine yanıltıcı etiketler yerleştirememelisiniz - örneğin, reklamlar "Sponsorlu Bağlantılar" olarak etiketlenebilir, ancak "Favori Siteler" olarak etiketlenemez.

Share

& Comment

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkürler

 

Copyright © 2015 bilgido™ is a registered trademark.

Designed by Templateism. Hosted on Blogger Platform.