Kalp krizinden korunmanın 7 basit yolu

Kalp krizi ani ölümlerin başında gelmektedir,Her yıl binlerce insan kalp krizinden dolayı hayatını kaybetmektedir.Kalp krizleri genelde insanların yanlız oldukları zamanda gerçekleştiğinden ilk yardım konusunda'da bayağı geç kalınmış olmaktadır.Hayatımızda yapacağımız bazı değişikliklerle kalp krizi riskini minimuma indirebiliriz.

1.Düzenli egzersiz yapın

Günde en az yarım saat yürüyüş yapmak sizin vücudunuzdaki yagların dengelenmesi ve kan glikoz seviyesinin dengeli bir şekilde olmasına yardımcı olmaktadır.Düzenli egzersizler yaparak kalp krizinden korunabilirsiniz.

2.Bol yeşil tüketin

Sebze ağırlıklı beslenmeniz kan yağ değerlerinizin yükselmesini önler ve yağın damarlarda birikmesine engel olmaktadır.yeşil sebze ve meyveleri sık sık tüketmek vücuttan antitoksinlerinde atılmasını kolaylaştırmaktadır.

3.Sigara ve Alkol kullanmayın

Sigara damar tıkanıklarında önemli bir etkendir,birçok damar tıkanıklığın sebebi aşırı tütün ürünleri tüketmektir.Sigara akciğerlerinize zarar verdiyi kadar  kalbinize de düşmandır.Alkol'den uzak kalmanız kandaki kolesterol seviyelerinin aşırı yükselmesini engellemeniz demektir,bundan dolayı alkolden uzak durmanız yararınıza olacaktır.

4.Stres'den uzak durun ve mutlu olun

Stres birçok hastalığın temelinde bulunduğu gibi kalp krizinde etkili bir faktördür.bundan dolayı stres'den uzak durup mutlu olmayı denemelisiniz

5.Kilolarınızı kontrol altına alın

Fazla kilo alımı birçok hastalıga davetiye çıkarabildiği gibi kalp krizlerinde'de ön planda yer almaktadır.aşırı kilo almaktan uzak durun ve fazla kilolarınızı verip,vücudunuzu dengede tutmaya çalışmalısınız

6.Yaglı ve Fast food yiyeceklerden uzak durun

Aşırı yaglı ve fast food tarzında yiyecekler kalp damarlarına ciddi zarar vermektedir ,zamanla oluşan bu yag birikimleri damar duvarına yapışarak damarları tıkamaktadır.

7.Pasif hayattan uzak durun

pasif veya hareketsiz bir yaşam tarzı kalp krizini etkilemektedir.Vücudun yaglarını yakması için hareketli ve aktif olmamızda her zaman fayda vardır

Share

& Comment

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkürler

 

Copyright © 2015 bilgido™ is a registered trademark.

Designed by Templateism. Hosted on Blogger Platform.