Google'de ırkçılık tartışması



Google'de ciddi tartışmalara neden olan Make me Asian (Beni asyalı yap) mobil uygulama artık yayından kaldırılmış durumda.

Bunun nedeni ise ırkçılık olarak gelen şikayetler üzerine olduğu söylenmektedir.Google play ,İphone'larda cinsel içerik yayını oldugu gerekçesiyle kullanımdan kaldırdığı 500 px adlı uygulamadan sonra ,Google kendi mağazasında ırkçılık eleştirilerine neden olan Make me Asian isimli uygulamayı da kaldırmış oldu

Make me Asian yani beni asyalı yap adlı uygulama kullanıcıların kendi fotoğrafları üzerinde yapılan degişiklikle asyalılara benzeten bir programdı.


Kullanıcıların oldukça ilgi gösterdiği bu uygulama birçok eleştriyede maruz kalıyordu,Gelen tüm eleştirilerin ortak noktası ırkçılık yapıldığı konusuydu.İşte Google gibi büyük bir şirketin bu tür eleştirilere sessiz kalması elbette mümkün değildir,Artık uygulama yayında bulunmamaktadır.

İşin diğer bir ilginç tarafı diger programlar halen yayında olması,Mesela  make me a indian (beni hintli yap),Make me fat (beni  şişman göster) gibi uygulamalara halen Google müdahale etmiş değil.

Bu tür uygulamaların eğlence amaçlı yapıldığını düşünürsek ,Uygulamanın ırkçılık söylemleriyle eleştirilmesi pek mantıklı gelmemektedir.

Share

& Comment

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkürler

 

Copyright © 2015 bilgido™ is a registered trademark.

Designed by Templateism. Hosted on Blogger Platform.