Uzak doğunun En parlak ülkesi Singapur

Uzak doğunun yıldızı bir ülke,Gelişmiş ve modern bir yapıya sahip bir ülke olanSingapurdan bahsediyoruz.Singapur cumhuriyet Malay yarımadası'nın güney ucunda bulunmaktadır.Bir ada devleti olan Singapur sadece bir şehirden oluşmaktadır.Bir şehir devleti olan Singapur bölgenin en yüksek refah seviyesine sahip ülkesidir.Endonezya ve Malezya'ya komşu olan bu küçük ada devleti bugün çok ziyaret edilen bir turizm noktası haline gelmiştir.Singapur'un kendisine ait 40 adacıktan oluşmuştur.tropik adalara her yıl binlerce turist akın etmektedir.Tropikal bir iklime sahip olan Singapur yılın her mevsimi ziyaret edilebilecek ülkelerden biridir.Özellikle yeşili seviyorsanız helede tropikal bitkileri bu ülke tam size göre diyebiliriz.Bol yağışın olduğu bu ülkede ani bastıran yağmurlara her an yakalanabilirsiniz,Yılın her mevsimi yağış alan Singapur özellikle Ekim ve Mayıs ayları arasında oldukça şiddetli yağışlar olmaktadır.

Singapur'un bir ada devletidir bu nedenle nüfus olarakda çok küçük bir ülkedir.Yaklaşık olarak 4 milyon 484 bin kişidir. Bunun büyük çoğunlugunu Çin asıllılar oluşturmaktadır. ve diger milletlerden Malaylar ve Hintliler bu ülkeyi oluşturan insanlardır.




Bu ülkede 4 resmi dil kabul edilmiş durumdadır.İngilizcenin günlük hayattan en sık kullanıldıgı dil olan bu ülkede Mandarin denilen bir çince lehçesi ve Tamil dillerinde kullanılmaktadır.Egitim seviyesi olarakta mükemmel bir imkana sahip olan Singapur yabancı ögrencilerinde gözdesi haline gelmiştir.Bu ülke'de 5 tane üniversite vardır: National University of Singapore, Nanyang Technological University, SIM University, Singapore Management University ve Girne American University Singapore Campus ,Singapurluların sağlık, sosyal ve kültür hayatları oldukça iyidir. Ülkede 17 modern hastane vardır. İnsan ömrü ortalaması 70 yaşın üzerindedir.

Singapur'da gezilecek en önemli yerlerin başında Sentoza adası,Orkide bahçeleri ve Gece safarisi bu ülkeye gidenlerin en çok tercih ettiyi noktalardır.Bu ülkeye gidecek olanlar için nemin çok yüksek seviyede olduğunu bilmelerinde fayda olacaktır.Mart ve Nisan ayları bu ülkeye gezi için en uygun zamandır.Birçok festivalinde bu zamanlarda yapılmasında dolayı turistler bu zamanda ülkeye akın etmektedirler.

Sürekli yağmurlarla sulanan bu ülkede yeşilin her tonunu görmek mümkün,Dünyada kişi başına düşen milli gelirin en yüksek olduğu ülkelerden biri olan Singapur ,Birçok gökdelene ev sahipliyi yapmaktadır.Sokaklarında sakın çignemenin ,yere tükürmenin ve sigara kullanmanın bile yasak olduğu bu ülkede tertemiz sokak ve kaldırımlarını görünce Singapurun farkını biraz daha anlayacaksınız.

Ülkemizden uçakla 12 saat uzaklıkta olan Singapur,yılın her zamanı gidebileceginiz bir ülkedir.

Share

& Comment

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkürler

 

Copyright © 2015 bilgido™ is a registered trademark.

Designed by Templateism. Hosted on Blogger Platform.