4. yargı paketi KCK'lıları ilgilendiriyor mu?


TRT Haber Gündem Programı’na katılan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şentop’tan önemli açıklama:

“4. Paket belli davalar için özel olarak hazırlanmadı”

4. Yargı Paketi’nin kamuoyunda bilinen belli başlı davalar için hazırlanmadığını belirten AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Şentop medyadaki bazı yanlış anlamalara dikkat çekti.

4. Yargı Paketi’nde düzenlenen suçlar ile ilgili olarak bir önceki pakette 2011’in Aralık ayına kadar bir ertelemenin söz konusu olduğunu hatırlatan Şentop, “2011 öncesine ait bu uygulamadan yararlanan çok sayıda kimse oldu. Son pakete konu olan davalar ancak 2012’de açılan davalar için söz konusu olabilir. Burada şöyle bir şey var; herkes zannediyor ki sadece bu konuda (KCK davaları) tutuklu olanlar var. Aslında burada konuşulan suçlar hafif suçlar. Örneğin, propaganda suçu. 

Normalde bu suça uzun tutukluluk yok. Ancak bu suçlar ile ilgili yargılananlar aynı zamanda diğer suçlar ile ilgili yargılandıkları için tutukluluk konusunda buradaki düzenlemenin doğrudan etkilemesi olmayabilir. Ancak devam eden tüm davalar gözden geçirilip net bir şey söylenebilir. 

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi Türkiye’yi sürekli olarak ifade hürriyeti ve tutukluluk süreleri bakımından mahkum ediyor. AİHM’in genel yaklaşımına göre ifade özgürlüğü kısıtlanmaz. İfade özgürlüğü ancak bir suça, bir eyleme bitişik olduğu takdirde sınırlanabilir. Biz de ise öyle değil. Türkiye’nin bu standartlara uyması gerekiyor. Aksi takdirde çok ciddi mahkumiyetlere maruz kalıyoruz.” diye konuştu. (TRT Haber)

Share

& Comment

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkürler

 

Copyright © 2015 bilgido™ is a registered trademark.

Designed by Templateism. Hosted on Blogger Platform.