4. Yargı Paketi'nde Artık Sona Geliniyor


Adelet Bakanı Nihayet 4'üncü Yargı Reformu Paketi hakkında açıklamalarda bulundu.Bugün Başbakanlık Yeni bina'da basına kapalı gerçekleştirilen toptantıda'da 4'üncü Yargı Reformu Paketi' ele alındı.Toplantı sonunda Adalet Bakanı Sadullah Ergin bir açıklama yaptı

Adalet Bakanının yapmış olduğu açıklama'da Paketteki  düzenlemelerin müspet olarak değerlendirildiği ve kabul edildiği bildirildi.

NTV'nin edindiği bilgilere göre 4. Yargı Paketi’nde özellikle Türk Ceza Kanunu ve Terörle Mücadele Kanunu'nun terör propagandası ve terör örgütlerine yardım ve yataklığı düzenleyen maddelerinde önemli değişiklikler yer alıyor.Paketle birlikte ceza kanununun örgüt propagandasını düzenleyen 220. maddesinin 8. fıkrasının değiştirilmesi öngörülüyor.

Propagandaya üç yıla kadar hapis cezası öngören bu maddede yapılan değişiklikle, suçun oluşması için artık cebir, şiddet ve tehdit içeren yöntemlere başvurmayı alenen teşvik etmek unsuru aranacak.

ŞİDDET YOKSA SUÇ DA YOK

Diğer önemli değişiklikler ise Terörle Mücadele Kanunu'nun 6 ve 7. maddelerinde yapıldı.

6. madde terör örgütlerinin bildiri ve açıklamalarını basanlara veya yayımlayanlara beş milyon liradan on milyon liraya kadar ağır para cezası öngörüyordu.

Artık, terör örgütüne yönelik açıklama yapmak, yazı yazmak, örgütün amacını açıklamak, bildiri basmak ve yayımlamak şiddeti teşvik etmediği sürece suç olmayacak.

KCK'dan Hapis yatanlara tahliye yolu

Bu düzenlemelerin hayata geçmesi halinde bazı gazetecilerle belediye başkanları ve KCK tutuklularının da yararlanması bekleniyor.

Pakette yer alan diğer bazı yenilikler ise şöyle:

İşkence ve kötü muamele suçlarında zaman aşımı kaldırılacak.

Ceza kanunda "suçu ve suçluyu övme"ye dönük düzenlemeler yumuşatılacak.

"Halkı askerlikten soğutma" suçuna verilen hapis cezası, adli para cezasına dönüştürülecek.

Adli yardımdan yararlanma koşulları, kolaylaştırılıyor.

Adli yardım talebi reddedilenler, karara itiraz edebilecek, istenirse duruşmalı inceleme yapılacak.3.5 ayda tamamlanamayan kamulaştırma işlemlerinde hak sahibine yasal faiz ödenmesi olanağı getirilecek.

Share

& Comment

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkürler

 

Copyright © 2015 bilgido™ is a registered trademark.

Designed by Templateism. Hosted on Blogger Platform.