 Harvard Üniversitesinde yapılan yeni bir araştırmaya göre Kalp krizini azaltacak dokuz yiyecek açıklandı.Harvard Üniversitesinin Kamu sağlıyı bölümü başkanı Doktor Arthur Agatston işleme tabi tutulan yiyeceklerin  tüketimi daha az olduğunda kalp krizi oranının da azalacağını belirtti.
Harvard Üniversitesinde yapılan yeni bir araştırmaya göre Kalp krizini azaltacak dokuz yiyecek açıklandı.Harvard Üniversitesinin Kamu sağlıyı bölümü başkanı Doktor Arthur Agatston işleme tabi tutulan yiyeceklerin  tüketimi daha az olduğunda kalp krizi oranının da azalacağını belirtti.Sağlıklı bir beslenme şeklinin ilaçlardan daha çok etkili olacağını söyleyen Agatson,Kalp krizi riskini azaltan yiyecekleri sıraladı Bunlar ;
.Portakal,Bitter çikolata,Kırmızı şarap,Lahana,Sarımsak,Sardalya,Mercimek,Nar ve bademin kalp krizi riskini azaltmada en etkili yiyecekler olduğunu söyledi.
Harvard Üniversitesi’de yapılan çalışmalarda, kalp krizi riskinin doğru bir beslenme tarzıyla yüzde 70 oranında azaltılabildiğini göstermektedir.. Beslenme kürsüsü başkanı Doktor Walter Willet, kalp ilaçlarının kalp krizi riskini yalnızca yüzde 25-30 azalttığını en önemli etkenin doğru beslenme olduğunu dile getiriyor
0 yorum:
Yorum Gönder
Yorumunuz için teşekkürler