Sarımsağın Muhteşem 4 Faydası


Birçoğumuzun kokusundan iğrendiğimiz ve yedikten sonra kokusuyla etrafımızdakilerini rahatsız eden bir sebzedir Sarımsak,Her ne kadar kokusu pek hoşumuza gitmezse de samırsağın bugün bilinen birçok faydası vardır.Yemeklerde sık tüketilen sarımsak her tüketim şeklinde de yararlıdır.Sizlere sarımsağın  önemli 4 faydasından bahsedeceğiz.

1.Sarımsak Kolesterolü Azaltır

Yapılan birçok araştırma ve çalışmada sarımsağın birçok şekilde  kolesterolü  düşürdüğü tespit edilmiştir.Özellikle yüksek kolesterolü olan insanlar için sarımsak güzel bir besin kaynağıdır.Yemeklerinizde tüketmek yada pişmemiş şekilde tüketmek kolesterolünüzü düşürmede oldukça yardımcı olacaktır.Bildiğiniz gibi yüksek kolesterol birçok kalp damar hastalığına neden olabilmektedir.Bunların en sık karşılaşılanı damarların tıkanması sonucu olan kalp krizlerdir.Bu yüzden kolesterolü dengelemek çok önemlidir.

2. Sarımsağı Afrodizyak Etkisi

Sarımsağın  afrodizyak etkisi bulunmaktadır. Buda cinsel gücünüzü artıracak ve partnerinizle daha sağlıklı ilişkiler kurmanıza yardımcı olacaktır.Kısaca sarımsağa doğal Vigrada diyebiliriz.Sarımsak  afrodizyak etkisinin yanı sıra dolaşımıda hızlandırması diğer önemli bir cinsel güç etkenidir.

3.Sarımsağın Antioxidant etkisi vardır

Yapılan birçok araştırma ve çalışma sonrasında bilim insanlarının saptadığı görüşe göre sarımsakta bulunan Alicin maddesi yani sarımsağa aromasını veren madde dünyanın en güçlü antioksidan maddesi olduğu yönündedir.Halen Allicin'nin nasıl etkili olduğu bilinmese de Alicinin muhteşem etkisi birçok bilim insanının dikkatini çekmiştir.Sarımsağı sık sık tüketmek vücudumuzu toksinlerden temizlemek için çok yararlı bir etken olacağı kesindir.

Bundan dolayıdır ki eğer uzun süre sağlıklı kalmak istiyorsak bol bol sarımsağı tüketmeliyiz,Vücudumuzda biriken toksinler zamanlar birçok hastalık etkeni olabileceğinden sarımsak ve yeşil sebze bu toksinleri etkisizleştirme yönünden oldukça yararlıdır.

Sarımsak  Çin tıpın'da 3.000 yıldan fazladır kullanılmaktadır.Halen yapılan birçok araştırmada sarımsağın kalp hastalıklarından etkisi ve bağışıklık sistemindeki etkisi araştırılmaktadır.

4. Sarımsak Doğal Antibiyotik'dir

Sarımsağın doğal antibiyotik etkisi olduğunu bilmeyen yoktur herhalde,Sarımsak'da bulunan Alicin adlı madde güçlü bir antibiyotik etkiye sahiptir,İngiltere'de yapılan bir araştırmada 146 insan üzerinde yapılan deneyde  sarımsak kullananların sarımsak kullanmayanlara göre  yüzde 30 daha az enfeksiyona yakalandıkları tespit edilmiştir.Yapılan diğer bir çalışmada ise düzenli sarımsak kullanımı  kalın bağırsak kanserini ve mide kanserine yakalanma oranını yüzde 50 ye kadar azaltmaktadır.

Share

& Comment

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkürler

 

Copyright © 2015 bilgido™ is a registered trademark.

Designed by Templateism. Hosted on Blogger Platform.