Yoğurt Yemenin Muhteşem Faydaları


Ülkemizde çok sık tüketilen yoğurt ,birçok faydası bulunan muhteşem bir besin kaynağıdır.

İçermiş olduğu yüksek oranda kalsiyum ve proteinle tek başına güçlü bir enerji kaynağı haline gelmiştir.Özellikle protein ve kalsiyum yönünden yetersizliyi olan insanlarda önemli bir besin kaynağıdır yoğurt.

Yoğurt sadece yemeklerde tüketilse de yoğurdun farklı alanlarda da kullanması size şaşırtıcı gelmemelidir.

Özellikle cilt güzelliyi bakımından oldukça sık kullanılan yoğurt yüz cildinin daha canlı ve sağlıklı olmasını sağlamaktadır.

Kemik gelişiminin çok hızlı olduğu çocukluk çagında sık sık yoğurt tüketmek sağlıklı büyümeye yardımcı olmaktadır.Yoğurt yemeklerimizde vazgeçilmez bir besin olsa da yoğurdun bilinmeyen birçok faydasını sizler için hazırladık.
Yoğurdun inanılmaz etkilerinden bir taneside eğer antibiyotik kullanıyorsanız ve sonrası yoğurt yerseniz ,Yoğurt antibiyotiğin bakterileri yok etmez hızını artırmaktadır.ve ilaç yayılımını hızlandırmaktadır.

Düzenli yoğurt tüketimi birçok enfeksiyonu önlemektedir yani yoğurt sizin bağışıklık sisteminizi güçlendirecektir.Bağışıklık sistemimizin güçlenmesi demek hastalıklara ve enfeksiyonlara daha dirençli bir hale gelmek demektir.Buda sizi mikrop ve virüslere karşı vücudun savunmasında daha etkili bir hale getirecektir.

Çocuklara yoğurt yedirmek  muhteşem bir fikirdir.Çünkü yoğurt içermiş olduğu zengin protein ve kalsiyum bakımından çocuklarda oldukça besleyicidir.Kalsiyum ve Proteine oldukça ihtiyaç duyan çocuklar sağlıklı bedensel ve kemiklerin gelişimi için  Yoğurt olmazsa olmazlardandır.

Birçok insan yemek sonrası sindirimde sıkıntılar yaşamaktadır.Yediklerimizin yanında birkaç kaşıkda olsa Yoğurt tüketmek sindirimi kolaylaştırır ve yediklerimizin daha hızlı kana karışmasına yardım eder.

Yoğurt içinde bulunan güçlü vitamin,protein ve birçok mineral bizlerin bağışıklık sistemini oldukça güçlendirecektir.Güçlenen bağışıklık sistemi vücudun direncinin dahada artması ve savunma sisteminin daha aktif hale gelmesi demektir.

Yoğurdun bilinmeyen bir faydası daha yoğurt ishal veya kabızlıkta çok etkilidir bağırsak gazlarının giderilmesinde etkili olmaktadır.Ayrıca ishalle beraber kaybedilen vücut sıvını en güzel şekilde geri almanın yolu yoğurt tüketmekten geçer bol kalsiyum ve protein içeren yoğurt güçlü bir enerji deposudur.

Yogurt’un cilt bakımı yönünden de ilginç ve o kadar etkili bir faydası daha vardır.yoğurta bulunan laktik asit cildin güzelleşmesinde etkili olmaktadır.Zeytin yagıyla beraber yoğurdu karıştırarak maske yapmak yüz cildinizin daha canlı ve genç görünmesine yardımcı olacaktır.

Share

& Comment

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkürler

 

Copyright © 2015 bilgido™ is a registered trademark.

Designed by Templateism. Hosted on Blogger Platform.