YouTube İnternetten TV'ye Taşınıyor!


YouTube artık televizyondan'da takip edilebilinecek.İngiltere'nin uydu kanalı olan Freesat'ta gelecek ay erişimine başlanmasıyla milyonlarca kullanıcı ek bir cihaz gerekmeden televizyondan YouTube'u kullanabilecek.

YouTube, televizyona uyumlu bir hale gelerek  internetin ardından televizyona sıçrayacak. İngiltere'nin devlet radyo ve televizyon kurumu BBC ile ITV televizyonunun ortak girişimi olan Freesat, Mart ayının sonundan itibaren YouTube'la kanal sayısını artırarak bir ilki gerçekleştirecek.

The Telegraphda yayınlanan  habere göre, Freesat, YouTube'un televizyonla uyumlu olmasını sağlayacak uygulamanın HTML5 kullanacağını ve 'görsel kalitesi çok yüksek ve tamamen interaktif bir izleyici tecrübesi sunacağını' ifade etti.

Haberde yeni bir kanal olarak YouTube'dan bahsedilsede aslında  site HTML5 uygulaması olarak ekrana gelecek. 60'ın üzerinde kanalı olan Freesat, bedava YouTube erişimi sayesinde bir ilke imza atacak. Google ise YouTube videolarının izleyici sayısını oldukça artıracağını tahmin etmektedir.

Oldukça etkili  iki kuruluşun ortak girişimi olan Freesat, İngiltere'nin ücretli yayın yapan kanallar sunan BSkyB, Virgin Media ve BT şirketlerien kıyasla, 3 milyonu geçen müşteri sayısıyla çok güçlü bir konumda

Share

& Comment

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkürler

 

Copyright © 2015 bilgido™ is a registered trademark.

Designed by Templateism. Hosted on Blogger Platform.