3 Boyutlu Akıllı Telefonlar Geliyor


Akıllı telefonlar hızlı yeni özellikler kazanarak artık günlük hayatın olmazsa olmaz bir parçası haline geliyorlar,son zamanlarda eklenen yeni özelliklerle kaliteli video ve resim çekebildiğimiz bu telefonlara artık daha çok özellikler kazandırılıyor.

Akıllı telefon teknolojisine yeni bir özellik daha eklemeye hazırlanan firma ise Ünlü bilgisayar üreticisi Hewlett-Packard (HP),HP şirketinin araştırmacıları yeni bir teknoloji üzerinde çalışıyorlar.Bu teknoloji artık akıllı telefon veya küçük cihazlarda kullanmak için 3D yani 3 boyutlu ekranlar geliştirildi.

"Nature" bilim dergisine araştırmacıların yapmış olduğu açıklama;

 Üç boyutlu görüntüyü elde etmek için yeni bir teknolojiyi hazırladıklarını anlatan HP araştırmacıları, geliştirmiş oldukları yeni ekran ile beraber üç boyutlu basit çizgi filmlerin izlenmesinin mümkün olduğunu söylediler.Ayrıca 3 boyutlu efektleri göre bilmek için Televizyonlarda kullanılan gözlüklerin kullanılmasına gerek olmadığını belirttiler.

Araştırmacılar, ekranın şeffaf olduğunu ve içinde ışığı yansıtan çok sayıda küçük pikseller bulunduğunu ifade ettiler. Küçük kanallarla çevrelenmiş olan bu pikseller, düşen ışığı belirli bir yönde geri yansıtıyor.

Share

& Comment

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkürler

 

Copyright © 2015 bilgido™ is a registered trademark.

Designed by Templateism. Hosted on Blogger Platform.