Horozlar Neden Sabah Öter ? İşte Cevabı


Birçoğumuzun  merak ettiği bir olaydır,Horozların nasıl zamanı bilebildiği ve bu konuda Japonya'da yapılan bir araştırma önemli sonuçları ortaya çıkardı.

Japonya'da bulunan Nagoya Üniversitesinden bir grup araştırmacı horozların nasıl zamanı bildiklerini araştırdı.Araştırma kapsamında bir grup horoz  karanlık bir odaya konuldu ve bu odaya kamera yerleştirildi.İncelenen horozların bir kısmı günün tüm zamanları ötse'de  horozların çoğunluğu gün doğumunda öttü.

Hiç ışığın olmadığı bu odada zamanla horozların ötme zamanlarında bozukluk görüldü yani bu horozların sahip oldukları biyolojik saatleri giderek bozuldu ve daha sık aralıklarla ötmeye başladılar.Yapılan bu araştırma sonucunda horozlar hakkında önemli bir sonuç ortaya çıktı.

Yapılan çalışma sonucunda horozların 24 saatlik bir biyolojik ritme sahip oldukları anlaşıldı.Ve 2 haftadan daha uzun karanlık odada kalan horozların bozulun biyolojik zaman ritminden dolayı artık gün doğuşunu ayırt edemez hale geldiler.

Yapılan açıklamada 2 haftadan daha uzun karanlık oda'da kalan horozların tekrar eski biyolojik ritimlerine dönmeleri için ışık görmeleri gerektiği belirtildi.


Share

& Comment

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkürler

 

Copyright © 2015 bilgido™ is a registered trademark.

Designed by Templateism. Hosted on Blogger Platform.