Singapur Gezi notları


Uzak doğunun en gelişmiş ülkesidir desek yanlış olmaz,Evet bugün Singapur güçlü ekonomisi ile bölgede söz hakkına sahip bir ada ülkesidir.Bitmek bilmeyen alışveriş merkezleri,devasa gökdelenler ve birçok festival ve turizm noktası ile Singapur uzak doğunun en gözde ülkeleri arasında.

Singapur muhteşem tropikal iklimiyle ve birçok küçük adalarıyla bir turizm cenneti konumunda.Bu ülkeye gelenlerin en çok yaptığı şeylerden bir taneside alışveriş olsa gerek.Ülkede birbiri ardına açılmış onlarca alışveriş merkezi görebilirsiniz özellikle teknoloji ürünlerinde uygun fiyatlarla elektronik eşyalar almanız mümkün.



Singapur bir ada devleti ülke nüfusu oluşturan insanlar genelde çin ,hint ve malay kökenli insanlardan oluşmaktadır.Ülkenin ekonomik olarak ciddi bir güç haline gelmesinin en önemli sebebi belkide nüfusun bu kadar küçük olmasıdır.

1965 yılında bağımsızlıgı kazanan Singapur ,Malezya ile ciddi ilişkilere sahip bir ülkedir nede olsa bir zamanlar bu ülke sınırları içindeydi.

Bugün ülkede konuşulan dil ingilizce yani ülkenin resmi dili.Ülkede birçok etnik gurup bulunduğundan dolayı çince,malayca hintçe'de konuşulan diller arasında gelmektedir.

Singapur'da dikkatli olmanız gereken bir konuda ülkede çok sıkı olan kurallar vardır.Havalananında başlayan sıkı güvenlik önlemleri sonrası ülkeye giriş yaptıktan sonra şehir içinde'de aynı katı kuralları görmek mümkün mesela bu ülkede sakız çiğnemek yasak,bize ilginç gelen bu uygulamanın oldukça haklı bir gerekçesi var singapur devleti için çünkü metroların kapısına yapıştırılan sakızlar sistemin arızasına neden olabiliyormuş tabiki bu bir neden ve bunun gibi birçok sebepler vardır muhakkak.Sakız demişken bu ülkede sokakta sigara içmek ,çöp atmak bile yasak  ne güzel uygulama keşke ülkemizde'de bu uygulamalar geçerli olsa.

Singapur bir ada ülkesi olması nedeniyle ,Ülke yönetimi'de çok hızlı hareket etme fırsatı veriyor yani devlette görevli işçiler kısa zamanda sorunları sonlandırabiliyor.buda ülkenin çok temiz ve düzgün işlemesine neden oluyor.Hayat Singapur'da kurallar dairesinde muhteşem yaşanıyor ,sokaklarda çöp görmenin imkansız olduğu bu ülkede temizlik temel yaşam felsefesi gibi bu ülkede.

Elektronik eşyalara meraklıysanız Singapur tam size göre bir ülke çünkü bu ülkede vergi ve kdv yok dolayısıyla elektronik eşyalarda bayağı ucuz.Düşünün ki komşu ülkelerden bile sadece alışveriş için singapur a gelenler varmış.Singapur'da ucuz alışveriş yapılacak yer arıyorsanız işte size iki yer tavsiye edebiliriz.Singapure Funan Mall ve Sim Lim Square  bu iki yerde uygun elektronik eşyası alabilirsiniz ama siz yinede pazarlığı elden bırakmamaya dikkat edin.

Funan Mall ve Sim Lim Square ülkenin en ünlü elektronik eşyaların satıldığı merkezlerdendir.Bu iki alışveriş merkezinde de pazarlık yapabilirsiniz ve uygun fiyatlara elektronik eşyalar alabilirsiniz.

Özellikle daha ucuza eşyalar alabileceğiniz yer olan Sim Lim Square'dır ama ordaki ayakta teklif verenlere dikkat etmeniz gerekecektir.Zira turisti sömürme ilkesi her yerde olduğu gibi orada'da başına gelebilir.alacagınız ürünü alışveriş merkezini iyice bir gezdikten sonra karar vermeniz sizin faydanıza olacaktır.

Singapur'a gelmişseniz Santosa adasını görmeden ayrılmayın bu ülkeden.Dünyanın en büyük eğlence merkezlerinin bulunduğu Santosa adası birçok güzelliği içerisinde barındırmaktadır.Ayrıca bu ülkede günlük gezi turlarıda bayağı rövanştadır.

Singapur eğitim konusunda'da oldukça ileri bir seviyededir.Ülke'de dünya sıralamasında olan üniversiteler mevcuttur ve işin güzel tarafı öğrenciden alınan harçlar çok azdır yani devlet öğrenciyi desteklemektedir.Ve mezuniyet sonrası ülkede çalışma fırsatı sunmaktadırlar.İşte Ülkemizde yurt dışında eğitim almayı düşünen insanlar için Singapur'u araştırmalarını tavsiye ederiz.

Share

& Comment

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkürler

 

Copyright © 2015 bilgido™ is a registered trademark.

Designed by Templateism. Hosted on Blogger Platform.