Tembelliğin Nedeni Bulundu


Amerika'da yapılan bir araştırma sonucuna göre tembelliğin asıl nedeni genlerde olduğunu gösterdi.Fareler üzerinde yapılan bu araştırmada ,hareket etme gücünü ve motivasyonunu bazı genler etkileyebileceğini ortaya koydu.

Amerika'da bulunan Missouri Üniversitesi araştırma ekibi 6 gün boyunca  farelerin kafes içerisinde yapmış oldukları hareketleri gözlemledi. farelerin tekerlekleri çevirme istekleri ve motivasyonları hakkında bilgi edinmek isteyen bilim adamları bu nedenle  farelerin tekerlekler çevirme hızları ve isteklerini inceledi.

Yapılan bu araştırmada tekerlekleri daha iyi çeviren fareler ve daha yavaş çeviren fareler bir guruba ayrıldı ve daha yetenekli olan farelerin vücut yapıları ve genetik özellikleri incelendi.

Yapılan bu inceleme vücut yapıları ve kas hücrelerinde belirgin bir farklılık gözlenmeye bu iki grup fareler arasında asıl önemli ayırt edici özelliğin genlerden kaynaklanabileceği belirtildi.Yapılan bu araştırma sonucuna göre genetik yatkınlık etkin bir rol oynadığı belirlendi

Amerika'nın dünyaca ünlü araştırma dergisi olan "American Journal of Physiology" 'de yayınlanan bu araştırma ilerisi için yapılacak olan obezite araştırmalarında önemli bir ışık tutacağı vurgulandı.

Share

& Comment

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkürler

 

Copyright © 2015 bilgido™ is a registered trademark.

Designed by Templateism. Hosted on Blogger Platform.