Yeşilin ve Mavinin Şehri Giresun

Karadeniz bölgesinde bulunan bu güzel şehrimiz,barındırmış olduğu birçok doğal güzellikleriyle adeta cennet bir köşedir.

Zengin bir tarihe sahip olan Giresun Yeşiliyle harika bir bitki örtüsünü de içerisinde barındırmaktadır.Mavi ve yeşil tonları bir arada görmek isteyenler için Giresun her yönüyle gidilmesi gereken bir şehrimiz.

Giresun Karadeniz bölgesi’nin en önemli şehirlerinden biri.Tarihiyle olsun çok eski bir maziye sahip; Örnek olarak: Tarihte önemli Osmanlı, Bizans ve Roma imparatorluğuna ev sahipliği yaptı.Önemli tarihi kalıntılara sahip.Mesela Giresun kalesi, Giresun Adası tarih bakımından büyük bir mazihe sahiptir.

Giresun Kalesi manzarasıyla, Giresun’u ayaklarınız altında bulabilirsiniz.Sadece bu yönüyle değil yeşillikleriyle büyük bir eğlenme ve piknik yapma alanına sahip.Buraya yakınlarınızla gidip çok güzel vakit geçirebilirsiniz.Ve gittiğinizde Giresun için önemli bir kişilik olan Topal Osman anıtını ziyaret edebilirsiniz.İsterseniz kısa bir bilgi vereyim;Topal Osman Mustafa KEMAL ATATÜRK’ün silah arkadaşı ve çok savaşlarda beraber cephelerde çarpıştılar.Bundan dolayı önemli bir kişilik Giresun için.
Doğu Karadeniz Bölgesinde bulunan bu güzel şehrin daha bir çok özelliği var.Türkiye için önemli bir besin kaynağı olan fındığın ana şehri.Bu sayede Giresunun ekonomisi bakımından önemli bir yere sahiptir fındık üreticiliği.Şehirde yaşayan yerel halkın çoğu geçimini fındık üreterek sağlamakta.

Ağustos ayı gelince yerel halk için fındık toplama zamanı gelmiştir.Fındık toplama süresi bahçenin dönümüne göre değişir,ortalama 1 aya yakın sürer.Fındık toplama işi bittikten sonra artık fındığı kurutmaya gelmiştir.

Kuruduktan sonra Patozla fındık kabuğundan kurtulur.Sonra artık satmaya gelir.Tüccarlara veya satın almak isteyen kişilere satılır.Fındık çeşitleri vardır; Yağlı , Kara, Sivri fındık bilinen fındık çeşitleridir.Çeşitlerine göre değişir fiyatlar.Satış yapıldıktan sonra üreticinin işi bitmiştir artık.Tüccara satılanlar; Anlaşmalara göre diğer şehirlere gönderilir.Yurt dışınada ihracat edilir ve Türkiye’nin ekonomisine de katkı sağlar.Bu sayede Türkiye’nin önemli gelir kaynağını taşımaktadır.
Bu zenginliklere sahip olan bu şehir gelişmekte, ilerde büyükşehir olarak görebiliriz.Nüfusu arttıkça gelişmiş bir ülke yolunda ilerlemekte.Karadeniz bölgesinin en önemli şehirlerinin başında gelebilir o zaman.

Denize kıyısı olduğundan balık yönünden zengindir ve balıkçılık gelişmiştir.Sadece fındıkla değil, balıkçılık yaparak geçimini sağlayan insanlarda vardır.Güzel doğanın ve çevrenin böle kazandırdığı imkanlar vardır.

Karadeniz ikliminin özellikleri görülür, serin ve yağışlı hava görülür genelde.Bundan dolayı ormanlık alanlar çok fazladır,bu da bol oksijen bakımından zengin yapmakta.Bitki örtüsüde gürdür ve bu sayede hayvancılıkta yapılır.Yani bir geçim kaynağıda hayvancılıktır.Doğal süt ürünleri fazla yaygındır Giresun da.

Ülkemizden cennetten bir köşe olan Giresun'u ve doğal güzellikleri görmek ve keşfetmek için sizleri Giresun a bekliyoruz.

Share

& Comment

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkürler

 

Copyright © 2015 bilgido™ is a registered trademark.

Designed by Templateism. Hosted on Blogger Platform.