Düzenli yürüyüş yapmanın 10 faydası


Yürüyüş yapmak yada koşmak sağlıklı bir vücut için olmazsa olmazlardandır.yürüdüğümüz zaman vücudumuzun tüm bölgelerini kullanmış oluruz ,hareketle kaslar ,sinir,damarlar ve birçok faktör etkilenmektedir.

Düzenli yürüyüş yapmak vücudumuzda'ki fazla kalorileride atmak için oldukça faydalıdır.kilo vermek isteyen veya birçok hastalıktan korunmak isteyenler için düzenli yürüyüş oldukça gereklidir.Dünya sağlık örgütünün tavsiyesi olarak yürüyüş günde en az 30 dakika olması gerektiği yönündedir.Yürüyüş yaparak başta kalp damar hastalıkları ,kandaki şeker oranını,yağ oranını dengelemekte oldukça etkili bir yöntemdir.

Düzenli Yürüyüş yapmanın 10 faydası

Kilo vermeye yardımcı olur:Yürüyüş yapmak sağlıklı yaşam için gerekli olduğu kadar kilo vermek içinde oldukça etkilidir.Fazla yağları yakmanın en kolay yoludur düzenli yürüyüş yapmak günde yarım saat yürüyüşle kilo vermek ve vücudun direnişi artırmak kesinlikle mümkündür.Hızlı bir şekilde fazla kalorileri yakmak isteyenler için yürüyüş yapmak çok faydalıdır.

Kalp sağlıgı için

Yürüyüş yapmak  dolaşım sistemini hızlandırır ,dolaşımın hızlanmasıyla beraber dokulara giden enerji ve oksijen oranıda artmaktadır bunlarda vücudumuzu daha enerjik yapacak ve daha dinamik bir hale getirecektir.Artan kan kalbi daha çok besleyecek ve kalp sağlıgı için oldukça etkili olacaktır.

Sağlıklı kemikler için:Düzenli yürüyüş yapmak kemikleri sağlamlaştırmaktadır. özellikle ayaklarda bulunan kemikleri daha sağlam ve güçlü yapacaktır.ayrıca düzenli yürüyüş yapmak vücudunuz esnekliğini de koruyacaktır.

Fazla yağları yakar:Düzenli bir yürüş vücudumuzda bulunan fazla yağları yakmamızı sağlar.Buda vücudumuzdaki fazla yağları yakıp daha düzenli bir vücuda sahip olmamızı sağlamaktadır.

Bağışıklık sistemini güçlendirir:Düzenli bir yürüyüş bağışıklık sistemimizi güçlendirir buda bizlere hastalıklara karşı daha bir güçlü kılıp ,vücudun savunma mekanizmasını güçlendirmektedir.Düzenli bir yürüyüş yapanlar daha az gribal enfeksiyonlara yakalanır ve daha az soğuk alğınlıgına yakalanmaktadır.

Stresi azaltır:Düzenli bir yürüyüş stresi azaltmaktadır.Bunun en önemli sebebi  yürüyüş yaptığımız zaman artan nefes alıp vermeyle daha fazla oksijen vücudumuza alırız, derin nefes alış vermelerimiz  ,stresin azaltmasına yardımcı olmaktadır.

Beyine daha fazla kan gider:Yürüyüş yapınca beynimize giden kan akımını da artacaktır.beynimize giden fazla oksijen daha hızlı düşünmemizi ve zihnimizin daha aktif olmasına yardımcı olacaktır.


Sindirimi kolaylaştırır:Yürüyüş yapmak yediklerimizin sindirilmesini kolaylaştırmaktadır.yürüyüşle artan bağırsak hareketleri besinlerin daha hızlı kana karışmasını sağlayacaktır.Düzenli yürüyüş yapmak sizi birçok kronik sindirim sistemi hastalığından koruyacaktır.


Gençleştirir:Düzenli bir yürüyüş vücudumuzdan toksinleri atmamızı kolaylaştırmaktadır.vücudumuzdan artan bu toksinler daha genç ve sağlıklı görünmemizi saglayacaktır.


Genel sağlığımızı güçlendirir:Yürüyüş genel olarak vücudumuz için faydalıdır.Düzenli yürüyüş yapmak bizleri diyabet,kalp hastalıkları,depresyon ve diğer sağlık problemlerinden korur

Share

& Comment

1 yorum:

Yorumunuz için teşekkürler

 

Copyright © 2015 bilgido™ is a registered trademark.

Designed by Templateism. Hosted on Blogger Platform.