Kekemelik nedir ? sebepleri

Kekemelik konuşmanın akıcılığını bozan bir konuşma bozukluğudur.Kekemelik kelimeleri uzatarak ,tekrarlayarak veya ciddi takılmalarla ses çıkaramamak gibi belirtilerle kendini göstermektedir.Genelde stres ve yorgunluk konuşma bozukluğu yaşayan insanların dahada konuşmada zorlanmasına neden olmaktadır.

Sosyal hayatta kekemelik önemli bir sorun olarak kişinin karşısına çıkmaktadır.Kendini ifade etmesindeki zorluk hayatın her alanında stres ve üzüntü yaşamasına neden olmaktadır.

Kekeme insan özellikle yeni birisiyle tanışırken,telefonda konuşurken yada bir topluma sunum yaparken oldukça kekeler bu durumlar kekemelik sorunu yaşayan insanları dahada içerisine kapanık ve asosyal bir kişiliğe bürünmesine neden olmaktadır.

Kekemelik sorunu yaşayan insanların birçoğu rahat oldukları ortamda daha az kekelerler ve daha akıcı konuşurlar ,stres ve gerginliğin hakim olduğu durumlarda kekemeliğinde şiddeti artmakta ve iletişimde sıkıntılara neden olabilmektedir.

Kekemeliğin neden oluştuğu yönünde birçok farklı görüş bulunmaktadır.bazı bilim adamlarına göre kekemelik tamamen psikolojik olup yanlış konuşma alışkanlığından dolayı kaynaklanmaktadır ama dünyada kabul gören görüş kekemelik birçok faktörün gerek nörolojik,psikolojik veya fiziksel durumlar birlikte olduğu kompleks bir konuşma bozukluğu olduğu yönündedir.

Bugün dünyada birçok merkezde kekemelik hakkında çeşitli çalışmalar ve araştırmalar yapılmaktadır.Kekemeliğin ilaç ve konuşma terapisiyle beraber tedavi edilmesinin yönü ciddi olarak araştırılmaktadır.Bunu amerika'da pagoclone adlı kekemelik için geliştirilen ilacı araştırmacısı olan Dr.mquire tarafından üniversiteye bağlı olan bir merkez tarafından yapılmaktadır.Ancak ilaç halen yeterli bir seviyeye gelemediğinden dolayı piyasaya çıkmamıştır.Ancak ilaç araştırmaları devam etmektedir.

Dünyada Ün yapmış bazı Kekemelik sorunu yaşayan İnsanlar

Bunu önemle belirtmek gerekmektedir,kekemelik insanların zeka ve karakterini etkilememektedir.İnsanlar inandıkları amaçlar için çabaladıkları takdirde elde edeceklerdir ,kekemelik zor bir durum oluştursa da ,engel olacak bir durum değildir.

Anthony Quinn:Ünlü sinema yıldızı
Alan Turing:Bilgisayar bilimcisi
Aristotle:Ünlü filozof
Arnold Bennet:İngiliz ünlü yazar/ gazeteci
Carly Simon:Şarkıcı
Charles Darwin:Bilim adamı/doğa bilimcisi

Ve birçok bilim adamı,Sinemacı,Profesör,Şarkıcı hatta televizyon sunucusu ,Ülkemize bakarsak bugün kekemelik sorunu yaşayan Şarkıcılar,Bilim adamları ,Doktorlar hatta profesörler bulunmaktadır.Tabiki bunlar kendilerine olan öz güvenle kekemeliği belirli bir şekilde kontrol altına almışlardır.

Share

& Comment

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkürler

 

Copyright © 2015 bilgido™ is a registered trademark.

Designed by Templateism. Hosted on Blogger Platform.