
Protein ve etli gıdaların pişirilmesi mide ve bağırsak sorunlarını çözecektir. Günde en az bir kere büyük tuvalete çıkmak gerekmektedir. Hızlı yemek yememek, taze gıdaları yemek ve uygun şartlarda pişirerek tüketmek mide sağlığının korunmasına ve dolayısı ile mide şişkinliğinin önlenmesine yarayacaktır.
Mide şişkinliği genellikle çok hızlı yemek yiyen, yediklerini çiğnemek için zaman harcamak yerine hemen yutan kişilerde sık sık görülmektedir. Bunun yanında yemek düzeni olmayan ve öğün atlayan kişiler de vücutların sistemini oturtmadıkları için dengesiz beslenmekte ve dolayısı ile kan şekeri düştüğünde hızlı bir şekilde yemek yedikleri için de kan şekerleri birden bire artmaktadır. Aynı zamanda hızlı yemeleri de mide şişkinliğine neden olmaktadır.
Kafeinli ve gazlı içeceklerin çok fazla tüketilmesi son derece zararlıdır. Bu içecekleri tüketen kişiler de mide şişkinliği yaşamaktadır. Genellikle Ramazan aylarında pek çok kişi çok hızlı bir şekilde yemek yemektedir. Dolayısıyla bir anda yemek yemek gaz şikayetine neden olmaktadır. İftara yavaş başlanmalıdır. Gaz ve şişkinlik şikayetleri yaşamamak için besinler iyice çiğnenmelidir. Yavaş yemek ve besinleri iyi çiğnemek son derece önemlidir. Kuru baklagilleri tüketmemek gaz ve şişkinlik şikayetlerini azaltacaktır.
Brüksel lahanası, karnabahar ve brokoliyi tercih etmek de mide şişkinliği yapabilmektedir. Maden suyu kullanmak son derece faydalıdır. Ancak maden suyunda yüksek miktarda tuz bulunmaktadır. Kararında tüketmek gerekmektedir. Mutlaka su tüketmek gerekmektedir. Suyu genellikle yemekten bir saat önce ya da 1 saat sonra tüketmek en uygunudur. Bu durumda mide şişkinliği şikayeti de azalacaktır. Bazı durumlarda süt tüketimi de midenin şişmesine neden olabilmektedir. Bu nedenle seçilen sütün mideyi şişirmesinin söz konusu olmadığı laktoz içermeyen sütlerden tercih edilmesi son derece önemlidir.
0 yorum:
Yorum Gönder
Yorumunuz için teşekkürler