
Sinüzit tedavisi sinüslerin iltihaplardan arındırılmasını sağlayacaktır. Bunun yanında söz konusu iltihaba neden olan bakteriler de bu şekilde yok edilecektir. Genellikle pek çok kişi akut sinüzit için antibiyotik tedavisi uygulamaktadır. Bunun için gereken şey yaklaşık 10 günlük bir ilaç tedavisidir. Bunun yanında tedavi süresinin gerekli görüldüğünde uzatılması da söz konusu olabilmektedir. Burun açıcı ilaçlar ve burun damlaları da sinüzit tedavisi konusunda yardımcı olacaktır. Genellikle ilaç tedavisinden sonuç alındığı bilinmektedir.
Ancak kronik sinüzit tedavisinde ilk aşamada sinüzitin tam olarak nedeni bilinmelidir. Burun eğriliği olan ya da burnu kırık olan kişilerin cerrahi işlem görmeleri söz konusu olabilir. Bu tür kronik sinüzitte mutlaka ameliyat gerekmektedir. Ameliyatın yan etkisi son derece az olduğundan ve riskli bir ameliyat olmadığından tercih edilmektedir.
Burnun tuzlu su ya da buharla temizlenmesi de sinüzit tedavisi evde yapıldığında uygulanan tedavi yöntemlerinden biridir. Burnun açık kalması için burun damlaları kullanmak gerekmektedir. Aynı zamanda bol bol su içmek gerekmekte ve burun sıvısının akışkanlığı da bu şekilde sağlanmaktadır. Söz konusu ameliyatlar genel anestezi altında yapılmaktadır.
Burnun içinden girilerek sinüs kanallarının açılması gerekmektedir. Genellikle endoskopi yöntemi kullanılmaktadır. Burna tampon konmasından korkan pek çok kişi bulunmaktadır. Ancak söz konusu ameliyatlarda genellikle buruna tampon konmamaktadır. Doktorunuz ilaç önerdiğinde ilaç kullanmanız sinüzitin tekrarlanma olasılığını da azaltacaktır. Genellikle basit sinüzit ameliyatlarında hastalığın tekrarlanması söz konusu değildir. Ancak alerjiye bağlı olan hastalıklarda ameliyat kendini tekrarlayabilir. Bunun yanında hastalığın tekrarlamamasında doktorun tecrübesi de son derece önemlidir.
0 yorum:
Yorum Gönder
Yorumunuz için teşekkürler