Kekemelikte konuşma terapisi ne kadar faydalı

Kekemelik tedavi yöntemlerinin en başında konuşma terapileri gelmektedir.Bu ülkemizde yaygın olduğu gibi dünyada'da oldukça yaygındır ancak ülkemizde birçok kekemelik terapi merkezinin yöntemi hemen hemen aynıdır.harfleri uzatarak melodik bir konuşma alışkanlığı kazandırmaya yöneliktir.

Peki konuşme terapileriyle kekemeliği yenmek mümkünmü dür ? Bu soru birçok insan tarafından merak edilen bir sorudur ancak dünyada henüz kekemeliği tamamen ortadan kaldıran bir tedavi yöntemi yoktur,ancak konuşme terapileri ve akıcılığı sağlayan bazı cihazlarla kekemelikten kurtulmaktan ziyade daha az kekeleyerek nasıl konuşulunur o ögretilmektedir.

Kekemelik sorunu olan insanlar konuşma terapiyleriyle kekemeliği azaltıp daha rahat ve kontrollü konuşma olanağına kavuşabilmektedirler.Ancak gidilecek merkezin iyi seçilmesi ve bu işi yapanların alanında uzman olması çok önemlidir.

Kekemelik birçok yönden etkilenilen bir durum olduğundan kekemelik tedaviside birçok yönlü olarak uygulanmaktadır.Özellikle kekemelerde çok sık görülen özgüven ve güven kaybını tekrar kazandırmak için psikolojik destekte çok önemlidir.

Share

& Comment

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkürler

 

Copyright © 2015 bilgido™ is a registered trademark.

Designed by Templateism. Hosted on Blogger Platform.