Kekemelikte yeni bir yöntem SpeechEasy

Dünyada binlerce kişiyi etkileyen Kekemelik,insanların farklı  tedavi yöntemlerini aramaya sevk etmiştir.Dünyada yaygın olarak etkili olan konuşma terapileri bazı kişilerde çok iyi sonuçlar verirken ,bazılarında ise pek memnun edici olmamıştır.İşte tam bu noktada farklı bir yöntem geliştirilmiştir.Speecheasy adlı cihaz bugün dünyada birçok kişi tarafından kullanılmaktadır.

İlk bu cihaz 2001 yılında Amerika'da üretilmişse de sonraki dönemlerde çeşitli araştırmalar ve geliştirmeler sayesinde bugünkü haline gelmiştir.Cihaz çeşitli modellerde üretilmiş tamamen kulak içinde saklı bir şekilde olan modeli gibi,kulak dışında da görülebilen modelleri vardır.Speecheasy'nin çalışma felsefesi koro teorisine dayanmaktadır.Seslerin kulağa birkaç milisaniye şeklinde geç gelmesiyle beynin farklı algılamasını sağlayıp konuşmanın akıcılığını artırmaktır temel çalışma felsefesi yani mesela bunu bir grup içinde koro şeklinde konuşmalarda pek konuşma zorluğu çekmemek gibi düşünebiliriz.

Çeşitli modellerde satışa sunulmuş olan bu cihaz 4 farklı modeller satışa sunulmaktadır.Birçok kullanıcının tercih ettiği model ise tamamen kulak içine gizlenen modelidir.Bu cihaz kekemeliği yüzde 70-80 oranında azaltığı  üretici firma tarafından belirtilmiştir.

Özellikle günlük konuşmalarda,seminerlerde,telefonda veya halka açık bir alanda konuşmamız gereken her durumda speecheasy etkili olabilmektedir.

Sizlere SpeechEasy hakkında kısa bilgiler vermek istiyoruz

SpeechEasy nedir ?

SpeechEasy kullak işitme cihazları şeklinde olan bir cihazdır ,konuşmanın akıcılığını artırmaktadır.Konuşmayı beyne birkaç milisaniye geciktirerek ,koro etkisiyle daha akıcı konuşmayı sağlayan bir cihazdır.Ancak unutmamak gerekir Speecheasy bir tedavi yöntemi değildir,Konuşmanın akıcılığını artıran bir cihazdır.

SpeechEasy kim geliştirdi ?

SpeechEasy cihazı iletişim bilimleri ve hastalıkları departmanı sorumlusu Joseph Kalinowski,Andrew Sturat ve Michael Rastarter tarafından 10 yıl gibi süren araştırmalar sonucu geliştirildi.

SpeechEasy kekemeliyi tamamen ortadan kaldırıyor mu ?

Hayır bu cihaz kekemeliği tedavi eden bir yöntem değildir.Ancak kullanıldığı zaman konuşmanın akıcılığını artıran ve daha rahat kekelemeden konuşmayı sağlayan bir cihazdır.Bunu gözlük kullanma gibi düşünebilirsiniz,kullandığınız müddetçe görmede sorun yaşamazsınız ancak çıkardığınızda sorun yaşarsınız,Speecheasy cihazıda gözlük gibidir, kullagınızda olduğu müddetçe konuşmanızın daha akıcı olmasına yardımcı olmaktadır.

SpeechEasy çocuklarda görülen kekemelikte etkilimidir ?

Çocuklarda faydalı olmaktadır.Bu cihaz kekemelik sorunu olan çocuklarda da kullanılabilinir.

SpeechEasy cihazı kekemelik tedavisinde bir alternatif olmaktan ziyade konuşma terapileriyle beraber kullanıldığında daha çok etkili olmaktadır.Kekemelik problemi yaşayan insanların konuşma terapisi ve bu cihazlar beraber ciddi oranda konuşmada akıcılığı yakalayabilmektedirler ancak  SpeechEasy başlı başına kullanıldığında bile kesinlikle konuşma akıcılığını artırmaktadır.

Bu cihaz fiyatı 2500 dolar ile  4500 dolar arasında değişmektedir.Ülkemiz şartlarında birçok insan için pahalı bir cihaz olan Speecheasy umarız  devlet desteğiyle bu sorunu yaşayan insanlara daha ucuz bir şekilde temin edilir.

SpeechEasy hakkında merak ettiğiniz sormak istediğiniz her şeyi yorum kısmına yazabilirsiniz

Share

& Comment

1 yorum:

  1. bu cihaz gerçekten işe yarıyor mu bilginiz var mı?

    YanıtlaSil

Yorumunuz için teşekkürler

 

Copyright © 2015 bilgido™ is a registered trademark.

Designed by Templateism. Hosted on Blogger Platform.