ÖSYM, açık uçlu sorularla 2 bin öğrenciye deneme sınavı yaptı

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), açık uçlu sorularla deneme sınavı yaptı.
Bu deneme ile bu tarz sorularla sınavın ülke genelinde uygulanabilirliği irdelenecek. Çıkan sonuca göre bir yol haritası oluşturulacak. Açık uçlu sorularla adayların bilgi düzeylerinin daha gerçekçi ölçülmesi, sorunun biçiminden cevabın kestirilmesinin önlenmesi amaçlanıyor.


Deneme sınavına 20 okulda öğrenim gören lise son sınıf öğrencilerinden oluşan 2 bin 648 aday, gönüllü olarak girdi. 470 görevlinin destek verdiği sınav gerçek koşullarda uygulandı. ÖSYM’den yapılan yazılı açıklamada, sınavlarda açık uçlu soru kullanabilmek amacıyla, ilgili teknolojileri edinmek ve bu alandaki kurumsal yetkinliğini görebilmek amacıyla yaklaşık 9 ay önce Açık Uçlu Sorularla Sınav Projesi başlatıldığı ifade edildi. 

Sınavda 30 adet açık uçlu ve 30 adet çoktan seçmeli olmak üzere 60 sorunun yer aldı.“Adaylara 120 dakika cevaplama süresi verilen sınavda, her iki durum için öğrencilerin muhakeme tarzı ve göstereceği davranışın değerlendirilmesi hedefleniyor. Sınav görevlilerine 24 Ekim’de eğitim verilerek, sınav sonrasında görevliler ve adaylara sınavla ilgili anket uygulandı.” yapılan açıklamada belirtildi

Share

& Comment

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkürler

 

Copyright © 2015 bilgido™ is a registered trademark.

Designed by Templateism. Hosted on Blogger Platform.