Kekemelik tedavisinde etkili olan ilaçlar

Günümüzde Kekemelik tedavilerine baktığımız zaman pekte heyecan verecek bir tedavi şeklinin olmadığını görüyoruz,Birçok uzmanın desteklediği yöntem konuşma terapisi ancak bu birçok Kekemelik sorunu yaşayan insanı memnun etmemektedir.Bunun birçok sebebi var ama en önemlisi konuşma terapileriyle istenilen rahatlıkta konuşma yeteneğini kazanamamaktır.Ancak bu konuşma terapilerinin gereksiz olduğu gibi bir yanlış anlaşılmayada meydan verilmemelidir.Günümüzde en ideal yöntem konuşma terapisidir.Ve uzun bir zamanda böyle olacak gibi görünmektedir.

Kekemeliyi ilaçla kontrol etmek bilim dünyasında son yıllarda oldukça dillendirilmeye başlanmıştır.ve birçok araştırmada bazı ilaçların kekemeliyi azaltığı görülmüştür,Bu konuda ciddi araştırmalar yapan ve Pagoclone ilacının da geliştiren bilim insanı olan Dr.Maguire kekemelikle hayatı boyunca yılmadan mücadele etmiş değerli bir bilim adamıdır.İşte Dr.Maguire'la yapılan bir sohpetten birkaç alıntı.

Dr Maguire: Geçmiş yıllarda kekemeliyin ilaçla tedavisi yönüne pek odaklanılmamıştır. bazı çalışmalarda kekemelik sorunu yaşayan 70 kişi üzerinde yapılan çalışmalarda Genellikle şizofreni'de kullanılan dopamin blokerleri olan ilaçlar denenmiştir,mesela haldoperidol,yapılan bu çalışmada kekemelik belirtilerinde azalma görülmüştür ancak bu ilaç kullanımı sırasında  çok ciddi yan etkiler meydana gelmiştir.

Ve sonrası diğer ilaçlar kekemelikte etkili olduğu görülmüştür, Bunlardan bazıları risperidon,alprozolam ve olanzapine ancak bu ilaçların ciddi yan etkilerinin olduğunu düşünürsek uzun dönem için kullanılması pek mümkün görülmemektedir.

Sizlerde kekemelik ile alakalı deneyimlerinizi yorum kısmına yazarak bizlerle paylaşabilirsiniz

Share

& Comment

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkürler

 

Copyright © 2015 bilgido™ is a registered trademark.

Designed by Templateism. Hosted on Blogger Platform.