Özellikle yenmemesi önemli ve gerekli olan besinler ise şöyle; portakal, greyfurt, ekşi mandalina ve limon, domates, baharatlar, nane, ekşi kaşar, fıstık, yağlı pirzola, alkol, kafein, çikolata, gazlı içecekler. Aç karnına ve çok miktarda tüketilen çikolata yemek borusu ve mide arasındaki kapak düzeneğinin gevşemesine neden olur.
Gazlı içecekler ise yemekle birlikte tüketildiğinde artmış olan mide basıncını daha da arttırmış olacaklar.

Kırmızı şarap, viski, konyak ve bira reflüyü arttırır. Yağlı gıdalar ise mide boşalımını geciktirir. Bu nedenle basınç yüksek kalacağından dolayı yemek borusuna geri kaçış hızlanacaktır. Bu sebeplerden dolayı yağlı gıdalar tüketilmemelidir. Çoğu kez mide hastalıklarında kullanılan nane tam bir reflü tetikleyicisidir. Mide içi basıncı yükselttiğinden dolayı yemeklerden sonra tüketilmemelidir.
Hareketsiz kalmak ve bağırsakları hareket ettirmemek de reflüyü hızlandıran nedenlerdendir. Bu nedenle bol bol yürümeli ve egzersiz yapmalıyız. Yatmadan önce mide salgısını arttıracak yiyeceklerden uzak kalmalıyız.
0 yorum:
Yorum Gönder
Yorumunuz için teşekkürler