İftar sonrası Kalp krizine yakalanmayın !



Uzun yaz günlerine denk gelen  ramazan birçok yönden dikkatli olmamızı gerektirecek unsurları içermektedir.Uzun saatler aç kalınıp ve iftar sonra aşırı yemek ve sıvı yüklemek kalp krizini tetikleyebileceği açısından oldukça dikkat edilmesi gerekilen bir konudur.


İftarın ardından ard arda içilen sigaralar ve alınan birçok yiyecek vücudun yükünü ağırlaştırabilmektedir.bundan dolayı özellikle iftarda ve iftar sonrası aşırı sıvı ve yemek tüketimine özen göstermeniz sağlığınız açısından oldukça önemlidir.

Ramazan ayında artan kalp krizi vakalarının temel nedeni  iftar ve sahurda yenilen yağlı veya ağır yemeklerden dolayı kaynaklanmaktadır.kalp krizi riskini önlemek için daha hafif yiyecekler tercih edilmesi çok önemlidir.

Özellikle yüksek tansiyon hastası olanlar ve sigara tiryakisi olan insanların iftar ve iftar sonrası vücudu aşırı yormayacak şekilde besinleri tüketmeleri gerekmektedir,kalp yükünü artırmayacak şekilde alınan besinler kalbi yormayacak ve kalp krizini tetikleyen faktörlerin önüne geçmiş olacağız.

Share

& Comment

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkürler

 

Copyright © 2015 bilgido™ is a registered trademark.

Designed by Templateism. Hosted on Blogger Platform.