Kilo almanın en kolay yolu

Günümüzde önemli bir problem olan obezitenin yanında artan birçok insan içinde kiloların yetersiz olmasından yakınmaktadır.Zayıf bir vücut yapısının kolay direncinin kırılabildiğini göz önünde bulundurursak yeterli kilo ulaşma ihtiyacı hissedenlerin ne kadar haklı olduklarını anlarız.

Öncellikle kilo almak istiyorsanız, bunun gerekliliklerini önemle yerine getirmeniz gerekmektedir,kilo kayıplarınızı hızlandıracak etmenlerden uzak durmanız en başta gelen sorundur.kilo alma konusunda bir diger önemli nokta sağlıklı kilo almaktır.çünkü hızlı ve sağlık besinlerle hızlı kilo almak isteyenlerin ileride birçok sorunla yüzleşmek zorunda kaldığı unutulmamalıdır.Bunların en başında kalp damar hastalıkları ve metabolizma bozuklukları gibi önemli hastalıklara yol açabilmektedir.

İşte sizlere önemli tavsiyeler

Öncellikle kilo kayıplarının asıl temel nedenini bulmak gerekmektedir.Özellikle bazı hastalıklar hipertiroid,hormonal durumlar,bağırsak,mide veya parazitlerin neden olduğu hastalıklar ekarte etmeniz gerekmektedir.Bunuda bir uzmandan yardım alarak yapabilirsiniz.Kilo alamayan bazı insanlar metabolizmayı hızlı çalışmasına neden olan hastalıklar bulunabilmektedir bunlar düzenli beslenmeye rağmen kilo alımına engel olabilmektedirler.

Kilo almak fazla kiloları vermekten daha çetin bir durum olduğunu biliyoruz,yani kilo almak istemekle kilo almanın mümkün olmadığı bunu zamana yayıp gerekli besin ,vitamin ve minarel destekleriyle hazırlanmış bir sağlıklı beslenme programına uyulması zaruri olmaktadır.Kilo almanıza engel bir durumun olup olmadığını anlamak için etkenler için uygun tahliller yaptırılıp altta yatan önemli bir  hastalık ve durumun ortaya çıkarılmasıda gereklidir  eğer böyle bir durum yok ise diyetisyenden destek alıp ve onunla iletişimde olup size uygun bir beslenme programı hazırlayabilirsiniz.Hedefinizde hızlı kilo almanın yerine ideal uygun ve sağlıklı bir şekilde kilo almak olmalıdır.mesela ayda ortalama 2 kilo olabilir.


Sağlıklı kilo almak için bunlara dikkat ediniz

Kahvaltılarınız mutlaka düzenli yapınız özellikle erken saatlerde yapılan kahvaltılar kilo almayı kolaylaştıracağı gibi güne daha zihinde ve dinç başlamanızı sağlayacaktır.

Mutlu tüm ögünlerde yemek yemeye özen gösteriniz.kilo almanın önemli bir noktasıda ögünlere dikkat edilmesi gerekliliğidir. Düzenli beslenme ve kaliteli beslenme olmazsa kilo alımı gerçekleşmez.

Düzenli bir şekilde  protein ve karbonhidrat ağırlıklı besinlerle beslenerek kilo almanızı sağlayabilirsiniz.Özellikle her ögüne mutlaka protein ve karbonhidrat yönüyle zengin besinler yemelisiniz.

Ara öğünlerde kalori oranı ve protein değeri ciddi oranda yüksek olan gıdalar tercih edilmelidir. Özellikle fındık, badem, ceviz gibi kuru yemişler, tost, süt, kek, taze ve kuru meyveler, ayran gibi gıdalar alınması oldukça faydalı olacaktır.

Yemeklerde fazla sıvı tüketmemeye özen göstermelisiniz çünkü beraber alınan içecek hızlı doyuma sebep olmaktadır bundan dolayı sıvı tüketimi bile yemekten 45 dakika sonraya bırakılmalıdır.

Yemeklerde çeşitli baharat türü veya soslar eklenebilirse iştah açması yönünden artısı olacaktır.

Yemeklerde bazı öğünlerde salata yerine taneli meyve kompostoları tüketilebilir.

Tatlılar iştahı azaltmayacak makul miktarda tüketilmelidir. Çok fazla tatlı tüketimi ana yemeklerin alımının azalmasına ve iştahın kapanmasına sebeptir.

Çok yoğun olmayacak derecede sağlıklı kilo alımı için önemli olan hafif egzersizler yapılmalıdır.Özellikle yemeklerde sonra hafif yürüyüş şeklinde bir spor ciddi yararlı olacaktır.

Yemekler pişirilirken besin değeri arttırılmalıdır. Örneğin makarnalar peynirli, kıymalı olabilir. Kek ve pastalar fındık cevizli yapılabilir. Çorbalara kıyma, buğday, pirinç, patates, şehriye koyulabilir."

Share

& Comment

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkürler

 

Copyright © 2015 bilgido™ is a registered trademark.

Designed by Templateism. Hosted on Blogger Platform.