Yaratılış Harikası Anne Sütü


Yaratılış harikası olan dogumdan sonra vücut tarafından üretimene başlanan Anne sütü muhteşem bir besin kaynagıdır bebek için daha bebek dünyaya gelmeden bu beynimiz tarafından salgılanan hormonlar aracılığla beynin Memeye kendi hazırla komutuyla başlar adeta bu yarın salgılanan hormonlar Meme bezlerinin çalışmasını gelişmesini bebege süt salgılayacak dereceye gelmesine sebep olur İnsan Vücudunda prolaktin dedigimiz beyin tarafından üretilip salgılanan hormon aracıgla Gögüsten süt salınımı yapılır Prolaktin esas çalışma alanıdır süt üretimi Yaratan Ona bu görevi vermiştir.Memenin büyüyüp gelişmesi adeta bir süt üretim merkezi haline gelmesini prolaktik hormonu sayesinde düzenlenir hep.Beyin yönetiminde Vücut alanını kontrol eden yüksek ihtisaslı kurum gibidir Beyin Annenin Hamilelik döneminde hazırlar kendini dogum sonrasına Bebegin dünyaya gelecegi telaşı içindedi adeta hormonlar salgılar ve bu hormonlara adres tarifini yaptırır bir komutan gibi emreder ve gider.Anne dogumdan sonra süt üretiminede başlanır Bu mucizevi eser olan süt içerdigi birçok minarel ve bagışıklıga katkı veren maddelerde adeta dogal bir koruyucudur.Yaratan bebegin dünyaya gelmeden önce onun daha küçük olup kendine koruyamadıgını en iyi bilen oldugu için Ona onu koruyacak sıvıyıda berberinde gönderir işte budur Anne sütü, Bebek için ilk 6 ay olmazsa olmazdır en güzel en saf besin kaynagıdır bebeğin.


Bebek dogumundan sonra Memeyi emmeye başlamasıyla beraber Beyindede hormon salınımı artar herşey bu küçücük melegin yeterli beslenmesi içindir tüm vücut adeta seferber olur en güzelini sunmak için bu yavruya ilk günlerde Her iki memedende beslenmesi gerekir bebegin bunun sebebi ise ikisininde emmeyle beraber süt üretiminin artmasından dolayıdır Öyle muhteşem yaratılmıştırki Bir yedegi vardır olurda bir Meme durumu götüremez hale gelirse digeri onun görevini yerine getirsin diye.




Anne sütünde bolca bulunur mineraller proteinler karbohitratlar bunlar hep bebegin ilk aylarında hızlıca büyümesi gelişmesi içindir sütün içerdigi bagışıklıga etkili proteinlerde bebegin bagışıklıgını korur ve yükseltir anne sütünün verilemedigi hallederde anne sütüne en yakın süt olan keçi sütü tasviye ediliyor.

Anne sütü gelip te emzirme başladıktan sonra, anne bebek için yeterli olup olmadığından endişe edebilir. Bebeğin ağlaması, çevrenin yanlış yönlendirmesi zaten doğum sonrası hassas bir dönemde olan anneyi şüpheye düşürebilir. Oysa ki, hiçbir anne yoktur ki, sütü bebeğine yetmesin!


Her anne, bebeği için yeterli süt üretebilir, yeter ki, doğru bilgiyle yola çıksın ve çevresinden de destek görsün. Anne sütünün yetmesi için en önemli koşul, bebeğin ilk 6 ay su dahil ek hiçbir şey verilmeden ve istediği sıklıkta emzirilmesidir. Bebek istediği sıklıkta emzirilir ve anne endişeden, stresten uzak kalırsa günden güne sütün artacağı görülecektir. Aylık kontrollerde, çocuk doktoru da bebeğin yeterli kilo aldığını onaylıyorsa, herşey yolunda demektir. Bu arada, ilk 2 haftalık dönemde bebeğin ağırlık kaybının tamamen normal olduğu, anne sütünün yetersizliğini göstermediği de bilinmeli, ölçümlerde 15 günden sonrası dikkate alınmalıdır.





Share

& Comment

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkürler

 

Copyright © 2015 bilgido™ is a registered trademark.

Designed by Templateism. Hosted on Blogger Platform.