Bagışıklık Sistemimizi Güçlendiren Besinler






Vitamin A : 
Balık karaciğer yağı, karaciğer

Beta karoten (proVitamin A) : 
Havuç, ıspanak, kavun, kayısı

Vitamin B2 (Riboflavin) : 
Tüm hububat, yağsız et, süt, yumurta, karaciğer, kuru maya

Vitamin B6 (Pyridoxine) : 
Tüm hububat, yağsız et, süt, yumurta, karaciğer, kuru maya ve muz

Folik Asit : 
Yeşil yapraklı sebzeler, etler

Pantotenik asit : 
Bira mayası, baklagiller, alabalık, tüm hububat

Vitamin C : 
turunçgiller, çilek, karnabahar

Vitamin E : 
Yeşil yapraklı sebzeler, yumurta sarısı, karaciğer, buğday

Selenyum : 
sarımsak, baklagiller, balık, kuşkonmaz

Demir : 
Karaciğer, bezelye, yumurta sarısı, kuşkonmaz

Çinko : 
Karaciğer, soya fasulyesi, ayçiçeği tohumları

Magnezyum : 
Yeşil yapraklı sebzeler, fındık, deniz ürünleri

Manganez : 
Muz, kepek, ananas, fındık

Protein : 
Yağsız et, kümes hayvanları, balık, yumurta, baklagiller, karnabahar, ayçiçeği tohumları

Antioksidanlar : 
turunçgiller, baklagiller, tüm hububat

Botanik Faktörler (Phytonutrients) : 
Tüm bitkisel besinler

Share

& Comment

1 yorum:

  1. çok güzel bilgiler cidden ögrenmek istedigim konuydu

    YanıtlaSil

Yorumunuz için teşekkürler

 

Copyright © 2015 bilgido™ is a registered trademark.

Designed by Templateism. Hosted on Blogger Platform.