Uzmanlar, idrar sökücü, böbrek ve safra kesesi taşlarının düşürülmesine yardımcı özellikleri olan kirazın yaz mevsiminde bol bol tüketilmesini öneriyor.
Yurt dışından gelen taleplerle üretimi giderek artan kirazın, çok sayıda hastalığa olumlu etki yaptığını belirten Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü'nden Doç. Dr. Yeşim Okay, hasadı devam eden kirazın, bu yıl bol ve ucuz olduğunu söyledi.
Kirazdaki üretimin yurt dışından gelen talepler nedeniyle her yıl biraz daha arttığını ifade eden Okay, bu yıl toplam üretimde yüzde 30 artış beklediklerini kaydetti. Kirazın çok sayıda hastalığa iyi geldiğinin bilimsel olarak ispatlandığını anlatan Okay, mevsimi olması nedeniyle bol bol tüketilmesini önerdi.
Kirazın ağrı kesici özelliği olduğunu ifade eden Okay, “Kirazda bulunan antosiyaninler, bu özelliğinin yanı sıra vücuttaki toksik maddeleri temizleyen antioksidan özelliğe de sahiptir” dedi. Kirazın kolesterolü düşürdüğünü, bünyesindeki fosforun sinirleri güçlendirerek sakinlik sağladığını belirten Okay, şöyle konuştu:
KİRAZ SAPLARI KİLO VERDİRİCİ ÖZELLİĞE SAHİP
“Kirazın idrar sökücü özelliği vardır. Böbrek ve safra kesesi taşlarının düşürülmesine yardımcı olur. Vücuttaki fazla suyun atılımına da yardımcı olur. Bunun yanı sıra vücuttaki nikotinin vücuttan atılmasına yardımcı olur, ağır ilaçlar gibi nedenlerle yorulan karaciğerin iyileşmesini sağlar. İçerdiği A vitamini sayesinde de gözlere iyi gelir. Ayrıca, vücut direncini de artırır.”
Kiraz ağacı kabuğunun kaynatılarak içilmesinin ateş düşürücü etki yapacağını bildiren Okay, kiraz çiçeklerinin göğsü yumuşatıp, balgam söktüreceğini söyledi. Okay, kiraz saplarının kaynatılıp içilmesi ile de kilo verdirici özelliğinden faydalanılabileceğini bildirdi.
Yurt dışından gelen taleplerle üretimi giderek artan kirazın, çok sayıda hastalığa olumlu etki yaptığını belirten Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü'nden Doç. Dr. Yeşim Okay, hasadı devam eden kirazın, bu yıl bol ve ucuz olduğunu söyledi.
Kirazdaki üretimin yurt dışından gelen talepler nedeniyle her yıl biraz daha arttığını ifade eden Okay, bu yıl toplam üretimde yüzde 30 artış beklediklerini kaydetti. Kirazın çok sayıda hastalığa iyi geldiğinin bilimsel olarak ispatlandığını anlatan Okay, mevsimi olması nedeniyle bol bol tüketilmesini önerdi.
Kirazın ağrı kesici özelliği olduğunu ifade eden Okay, “Kirazda bulunan antosiyaninler, bu özelliğinin yanı sıra vücuttaki toksik maddeleri temizleyen antioksidan özelliğe de sahiptir” dedi. Kirazın kolesterolü düşürdüğünü, bünyesindeki fosforun sinirleri güçlendirerek sakinlik sağladığını belirten Okay, şöyle konuştu:
KİRAZ SAPLARI KİLO VERDİRİCİ ÖZELLİĞE SAHİP
“Kirazın idrar sökücü özelliği vardır. Böbrek ve safra kesesi taşlarının düşürülmesine yardımcı olur. Vücuttaki fazla suyun atılımına da yardımcı olur. Bunun yanı sıra vücuttaki nikotinin vücuttan atılmasına yardımcı olur, ağır ilaçlar gibi nedenlerle yorulan karaciğerin iyileşmesini sağlar. İçerdiği A vitamini sayesinde de gözlere iyi gelir. Ayrıca, vücut direncini de artırır.”
Kiraz ağacı kabuğunun kaynatılarak içilmesinin ateş düşürücü etki yapacağını bildiren Okay, kiraz çiçeklerinin göğsü yumuşatıp, balgam söktüreceğini söyledi. Okay, kiraz saplarının kaynatılıp içilmesi ile de kilo verdirici özelliğinden faydalanılabileceğini bildirdi.
0 yorum:
Yorum Gönder
Yorumunuz için teşekkürler