Doktor arılar elmalara Derman Olacak

Türkİye’nin de içinde bulunduğu 7 ülkede uygulanacak bir proje ile hasta kültür bitkileri arılar tarafından iyileştirilecek
Türkiye’nin de içinde bulunduğu 7 ülkede uygulanacak bir proje ile tabiattaki hasta kültür bitkileri (elma, çilek) arılar tarafından iyileştirilecek.

70 bin avro bütçeli projenin ilk uygulaması Ardahan’a ait ırk olan Kafkas arıları üzerinden uygulamaya konulacak. Konu hakkında bir açıklama yapan Ardahan Üniversitesi öğretim görevlisi Prof: Dr. Cafer Eken, “Erzincan Kültür Bitkileri Araştırma İstasyon Müdürlüğü ile Ardahan Üniversitesi tarafından uygulamaya konulacak olan projenin hayata geçmesiyle birlikte doğada bulunan ve arıların bal edindiği çiçeklerde olası çiçek hastalıkları yok edilecektir” dedi.

Önümüzdeki bahar aylarından itibaren uygulamaya konacak olan projede, Kafkas arısının kovanlarının giriş kısmına bırakılacak olan Bio Ajan (Organik ilaç) arıların kovana giriş çıkışlarındaki teması sonucu kondukları çiçeklerden bal nektarı alırlarken, ilacıda bu yol ile çiçeğe bırakmış olacaklar. Böylece doğadaki bitkilerde olası hastalıkların önüne geçilip daha sağlıklı bir bal nektarı alınıp, Ardahan balının daha kaliteli ve sağlıklı olması sağlanacak.

Share

& Comment

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkürler

 

Copyright © 2015 bilgido™ is a registered trademark.

Designed by Templateism. Hosted on Blogger Platform.