Kalp hastalıkları ve Kolesterol etkisi


Kolesterol vücudumuzda bulunan bir yağ çeşidir. Bu yağ çeşidi vücut metabolizmamız için gerekli olan energiyi saglamakla yükümlüdür.Ancak bazen kolesterolün gereginde fazla birikmesi ve kanda fazla miktarda bulunması önemli ciddi sonuçlara gebe olabilir.

Kolesterol  3 tür şeklinde sayabiliriz  HDL,LDL,VLDL dedigimiz 3 türden oluşmaktadır.Bu türlerin içinden insan sağlığını tehlike koyabilecek LDL ve VLDL türü kolesterol türleridir bunların yüksek olması ileride damar tıkanıklığına vede kalp krizine neden olabilmektedir.Tabi bunların damarlarda birikmesi zaman isteyen bir olay olduğundan önlemi alınırsa bunların bu etkilerinden korunabiliriz.

Yüksek kolesterol önlemede önemli noktalardan bir tanesi  yediklerimize dikkat etmemiz ve aktif bir yaşam biçimini seçmemiz çok önemlidir.Yağlı yiyeceklerden özellikle  yağlı et türü  ciddi yağ birikimi yapabilecek yemeklerden uzak durmamızda fayda var.Yürüyüş ,spor,jimnastik ,çalışmak gibi aktiviteleri yaparak vücudumuzdaki kolesterol değerlerinin ortalama seviyeye çekilmesine yardımcı olabilir.

Yüksek Kolesteroldan Korunmak İçin:

  • Düzenli spor,yürüyüş yapma
  • kırmızı etten özellikle yağlı etlerden uzak durma,veya  yağsız kırmızı et yeme
  • düzenli olarak doktorunuza danışmak ve yılda 1 kezde olsa  kan tahlili yaptırmak
  • sebze türü yiyecekleri sık sık tüketme,tavuk derisiz ve balık tüketme



Share

& Comment

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkürler

 

Copyright © 2015 bilgido™ is a registered trademark.

Designed by Templateism. Hosted on Blogger Platform.