Umutla Savaşmak ve Sabırlı Olmak

Hayatımızda bazen çeşitli sıkıntılara maruz kalırız,hep neden bu oldu diye yakınır dururuz  en son umutlarımız tükenmişken ,hep sıfır noktasına ulaşmışken başlar umut yolculugu bazen belki hiç olmayacak dediğimiz hiç çözülmeyecek dediğimiz sıkıntıların çözüldüğünü görürüz.

Hayatta Umudu yitirmek en büyük kayıp olsa gerek,Umutla yeşerir tüm hayaller umutla heyecan şevk katılır günlük hayatımıza,öğrenmeliyiz umutlu yaşamayı ve umutsuz olmamayı ,unutmamak gerekir ki yarın  yeni birgün  yeni bir sabah bizi bekliyor ve yeni umutlar.

Hayatta istediğimiz şeyleri kolaylıkla elde edebilseydik belki  sabrın ,azmin hiçbir anlamı kalmayacaktı o zaman  belki olması gereken olduğu için yada böyle olması gerektiği için karşılaşıyoruz zorluklarla ama işin en hassas noktası sabırlı olmaktan geçiyor sizlere bir hikayeyi anlatmak istiyorum;

Zamanın birinde bir bilge insan varmış bilgenin yanına ilim öğrenmeye gelen meraklı bir talebe varmış,bilgeden ilim öğrenmeye gelen bu öğrenci ilim öğrenmeye başlamak için sabırsızlanıyormuş,Aradan aylar  geçince öğrenci sormuş bilgeye ; -Hocam demiş ne zaman başlayacaz ilim ögrenmeye

Bilge cevap vermiş-Henüz  hazır degilsin evladım demiş.

aradan geçen  zamandan sonra ögrenci tekrardan sormuş sabırsızlıkla bilgeye ;-Hocam ne zaman başlayacaz ilim öğrenmeye diye sormuş.

Bilge tekrardan cevap vermiş;Henüz hazır degilsin evlat demiş.Ve bunun üzerine öğrenci sinirlenerek hazırım Hocam demiş

Bilge cevap verir;Evladım senin hazır olduğunu düşünmüyorum ama sana bir görev verecem yerine getirirsen bende sana ilim ögretecem demiş.

Öğrenci heyecanla kabul etmiş.Bilge öğrenciye  içi kapalı bir paket vermiş ve uzak bir bölgede bulunan birine bu paketi götürmesini istemiş  ancak paketi kesinlikle açmayacağını sürekli tekrar etmiş öğrenciye ve öğrenci tamam deyip yola çıkmış.

Yolda ilerken öğrencinin içini sürekli bir merak salınıvermiş acep paketin içinde ne vardır diye kendi kendine soruyormuş ve bir paketi açıp bakayım ne var ne yok içinde yine baglarım demiş

Öğrenci açınca paketi içinden çıkan 2 fare kaçıp gitmiş.Ve öğrenci mahçup bir şekilde Bilgenin yanına gelmiş ve efendim yolda paketin içini merak ettim ve açtım,açınca içinden fareler çıktı ve kaçıp gittiler demiş..

Bilge Öğrenciye bakıp demiş;Evladım bir pakete sahip çıkamayan birine nasıl İlim öğreteyim demiş


Bu hikayede belirtildiği gibi  sabır her şeyin anahtarı oluyor hayatta sabırla insanlar başarıya ulaşabiliyor amaçlarına hedeflerine varabiliyor.Sabır hayatın en kilit noktasını oluşturmaktadır bunu anlayanlar  hayatta hep başarı merdivenlerini çok sağlam çıkmışlardır

Saygılar

Share

& Comment

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkürler

 

Copyright © 2015 bilgido™ is a registered trademark.

Designed by Templateism. Hosted on Blogger Platform.