Salih Çelik 2012 öğretmen atamaları hakkında açıklamalarda bulundu
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Müsteşar Yardımcısı Salih Çelik, Ağustos ayında 40 bin atama olacağını belirterek, “Müfredat da değişti. Merak etmeyin, 1. sınıfta eğlenerek ve oynayarak öğrenme var” dedi.
Katıldığı televizyon programında Erkan Tan'ın konuğu olan Çelik, öğretmen adaylarının merakla beklediği 2012 öğretmen atamaları hakkında açıklama yaptı.
“2012 toplam bütçe kanununda kadrolar tahsis edilir. Bu arada 30 bine yakın istihdam için kadro tahsis edilmiştir. Bunun 19 binini biz Şubat ayında öğretmen ihtiyacımızdan dolayı atadık. Buna ilave 40 bin yeni kadroyu Ağustos ayında atayacağız. Sadece eğitim sistemimiz 1 yılda yaklaşık 60 bin kadro kullanıyor. Hükümetimizin katkısı sadece sözel değil eylemsel olarak da ortada!”
“Merak etmeyin! 1. sınıfta eğlenerek ve oynayarak öğrenme var!”
“Yeni eğitim sistemi ile müfredatta da değişiklikler yapıldı. 1. sınıfa gelen öğrenciler ile ortaokul 1. sınıf ve 8. sınıftan 9. sınıfa devam edecek öğrenciler bu değişiklikten etkilenecekler. 1. sınıf ile ilgili programımızda eğlenerek ve oynayarak öğrenmeyi temel alıyoruz ve ona göre bir program hazırlandı. Okuma-yazma işini Kasım-Aralık ayı değil 2. dönemin sonuna bırakıyoruz.”
Bugün tv8’de Erkan Tan’ın konuğu Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Salih Çelik oldu. Yeni eğitim sistemi ile ilgili önemli açıklamalarda bulunan Çelik; ‘Müfredat da değişti! Merak etmeyin! 1. sınıfta eğlenerek ve oynayarak öğrenme var!’ dedi.
“Vatandaşın aklını karıştırıyorlar sadece ufak bir değişiklik yaptık!”
“Eğitim sisteminde yapılan değişiklikler; eğitimin süresi 12 yıla çıkarıldı, eğitimde kademelendirme geldi, okula başlama yaşında küçük bir değişiklik oldu. Öncen ilköğretime başlama yaşı 31 Aralık itibari ile 72 ayken şu an da 31 Aralık itibari ile 69 ayını dolduran okula başlayacak. Yani sadece 3 ay öne çektik. Belki biz vatandaşımıza yeterince anlatamadık; ama gerçek budur!”
“6 alanda seçimlik dersler var. Çocuk hangisini isterse onu seçecek!”
“Kademelendirme bütün dünya ülkelerinde var. Sadece 8 yıl hiç kesintisiz olan İrlanda var. Esneklik getiriyoruz. Her bireyi standart formatta becerisi olduğunu düşünen bir program yerine 6 alanda oluşturduğumuz seçimlik dersler koyduk. Seçimlik dersler isteğe göre belirlenebilir. Sadece Kur-an’ı Kerim ve Peygamberimizin Hayatı değil, başka seçimlik dersler de olacak. Zorunlu derslerin dışında her öğrenci 8 saat olarak bu seçimlik derslerden seçebilecek!”
“Zorunlu eğitimin 12 yıla çıkarımlısında geç kaldık!”
“Dünya’da da eğitime başlama yaşı daha aşağıya çekilmekte. Eğitimde kalma süresi de uzamakta. Örneğin Hollanda’da 48 ay, İngiltere’de 60 ay eğitime başlama süresi. AB’nin 15 ülkesinde 60 ayın altında. Eğitim süresi ise 14 yıllara taşınıyor. Bizim ülkemizde lise mezunu oranı AB’ye göre oldukça düşük. Zorunlu eğitimin 12 yıla çıkarılmasında ülkemiz belki de geç kaldı!”
“Kar yağsın okul tatil olsun anlayışını bitiriyoruz!”
“Ülkemizde tüm öğrencilerimiz okula başladığı günden itibaren okuldan ayrılmayı istiyor. ‘Kar yağsın okul tatil olsun’ anlayışını kaldırıyoruz. Okulu; öğrencinin, evden ve sokaktan daha çok seveceği eğitim merkezleri haline getirmeye çalışıyoruz!”
“Diploma sadece 12 yıllık eğitimin sonunda verilecek!”
“Hiç kimse 12 yıldan önce, ilkokul ya da ortaokuldan sonra diploma alamayacak. 12 yıllık zorunlu eğitimin sonunda sadece diploma alınabilecek. Dünya lise mezunuyken biz ortaokul mezunu bile değiliz. 12 yıllı zorunlu eğitim ile bu durum eşitlenmiş olacak!”
“Okul öncesi eğitim hedefimiz aynen devam ediyor!”
“Sayın Bakanımız da açıkladı, okul öncesi hedefimizden, %100 hedefinden asla vazgeçmedik. Okul öncesi; 37 ay ile 66 ay aralığını kapsamaktadır. Anasınıfı ve anaokulu uygulamalarımız aynen devam ediyor, hiçbir değişiklik yok!”
“Kargaşa yaşanmayacak, 66 ayını dolduranın e-okul kayıt sistemi ile kaydı yapılacak!”
“31 Eylül ayı sonu itibari ile 66 ayını dolduran çocuklar okula başlayacak. Biz, 66 ayını dolduranları adrese dayalı veri sistemi ile e-okul kayıt sistemi ile kaydını yapacağız!”
“Tatil süresi kısalmıyor, takvimde bir değişiklik yok!”
“Eğitim-öğretim takviminde herhangi bir değişiklik yok. 180 iş günü çalışma günü olarak da kaldı. Bunu da başka yönlere çekiyorlar. OECD ülkelerinin, 43 gelişmiş ülkenin tamamında 6434 saatlik ders veriliyor. Bizde 5760 saat var. 1 yıl daha az eğitim vermiş oluyoruz. 674 saat eksik vermiş oluyoruz. Biz bunları düzenliyoruz şimdi. 1. sınıfta az saat ile başlayıp sonrasında çoğaltacağız. Uluslar arası yarışlarda da iyi yerlere geleceğiz!”
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder
Yorumunuz için teşekkürler