Malzemeler
Yarım kilo köftelik kıyma (Çift Çekilmiş)
3 Dilim bayat ekmek içi
1 çay kaşığı karbonat biraz tuz, karabiber,köftelik bahar 1 yumurta
1Büyük soğan
1 çay kaşığı hardal
1/2 fincan su
Tarif
Önce soğan ve ekmek içlerini rondodan geçiriyoruz.
Ardından tuz, karabiber,köftelik bahar, hardal, su, karbonat ve yumurtayı ilave edip bir güzel yoğuruyoruz.
Elde ettiğimiz köftelik hamuru 1 saat buzlukta dinlendiriyoruz.
Daha sonra ister yanmaz tavada cızbız yaparak istersek de 180 dereceli fırında pişiriyoruz.
Yarım kilo köftelik kıyma (Çift Çekilmiş)
3 Dilim bayat ekmek içi
1 çay kaşığı karbonat biraz tuz, karabiber,köftelik bahar 1 yumurta
1Büyük soğan
1 çay kaşığı hardal
1/2 fincan su
Tarif
Önce soğan ve ekmek içlerini rondodan geçiriyoruz.
Ardından tuz, karabiber,köftelik bahar, hardal, su, karbonat ve yumurtayı ilave edip bir güzel yoğuruyoruz.
Elde ettiğimiz köftelik hamuru 1 saat buzlukta dinlendiriyoruz.
Daha sonra ister yanmaz tavada cızbız yaparak istersek de 180 dereceli fırında pişiriyoruz.
0 yorum:
Yorum Gönder
Yorumunuz için teşekkürler