Amerika'da Bir Şehir ve Dünyanın Başkenti

Amerika Birleşik Devletlerinin en popüler şehri burası  Hudson nehri ağzına uzanan bu rüya şehir birçok insanın gezmek istediği şehirlerin belki en başında gelmektedir.

Newyork'da 8.3 milyon insan yaşamaktadır. Büyük bir metropol şehir olan new york dünyanın her ırkından insanı bulmanın kolay olduğu bir şehirdir.New york şehri eğlencenin,kültürün,yemek,moda,sanat ,araştırma,finans ve ticaretin kalbi konumunda'dır.New york dünyanın en büyük 5'ci şehridir.

New york denince akla ilk gelen yerlerden bahsetmek gerekirse bunlar, Özgürlük anıtı,central park, Empire state binası,meşhur gökdelenler ve daha neler neler.Bu şehrin diger bir özelliyide  uyumaması  evet yanlış duymadınız bu şehir 24 saat canlıdır ,her zaman sokaklarda birilerini eğlence mekanlarında birilerini görebilirsiniz.

Özgürlük Anıtı Newyork'a yolu düşen herkesin gidip görmek istediği ve fotoğraf çekilen mekanların en başında gelmektedir.Özgürlük anıtı fransa tarafından yapılmış ve 1885 yılında New York'a hediye edilmiş.1886 yılında açılışı yapılan bu heykelin bugün milyonlarca ziyaretçisi bulunmaktadır.

Newyork'dan bahsederken Central Park'ı geçmek olmaz.Yıldan milyonlarca insanın ziyaret ettiği bu yeşil cennet'e sizlerinde mutlaka gidip görmesini tavsiye ederiz.

Ve gökdelenlerin bulunduğu bölge Manhattan ve Time square tiyatrolar bölgesinde birçok profesyonel tiyatronun performanslarını tanımlamak için kullanılır.

New york iklimini merak edenlere ise  New York nemli bir havaya sahiptir.yazları nemli ve sıcaktır. eylül kasım arası ise genelde en güzel havanın hakim olduğu  aylardır. yazları sıcak bir şehirde New york genelde 29 °C ortalama bir sıcaklıya sahiptir New York.Bazende duyduğunuz gibi ciddi  tropikal fırtınaların şehri vurup birçok bölgeye zarar vermektedir.


Share

& Comment

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkürler

 

Copyright © 2015 bilgido™ is a registered trademark.

Designed by Templateism. Hosted on Blogger Platform.