Amerika'nın En Güzel Şehri Burası


Amerikanın en entelektüel şehirlerinden biridir burası,New York eyaletine komşu olan bu şehir  New England bölgesine baglı olan Massachusetts Eyaleti'nin en büyük şehri ve başkenti olan Boston 1630 yılında ingilizler tarafından keşfedilmiştir.

Boston denince birçoğumuzun aklına elbette ünlü Harvard ve MIT'in de yer aldığı  dünyanın en saygın üniversiteleri gelir.Amerikanın ilk kütüphanesi ve ilkokulununda bu şehirde kurulduğunu öğrenince Boston'un ne kadar kültürel bir şehir olduğunu daha iyi anlıyoruz.

600 binlik nüfusa sahip olan Boston birçok tarihi bölgesi ve muhteşem mimarili binalarıyla,ünlü restoranlarıyla ve sanatsal aktiviteleriyle  birçok turisti kendine çekmektedir.Boston'a gitmek hiçte zor degil Amerika'da  eğer New York'daysanız  Çin mahallesinden kalkan otobüslerle 15 dolara gidebilirsiniz bu şehre.New York'a kadar gelmişseniz  ve Boston'u görmeden gitmişseniz sizin için ciddi bir kayıp olmuş anlamına gelmektedir.

Boston'a Gitmeyi düşünenlere birkaç tavsiyeler;

Boston Museum of Fine Arts: Dünyanın en büyük sanat koleksiyonlarından bir tanesi olan bu müze.Dünyada saygın birçok ressam'ın ünlü resimlerini içinde barındırmaktadır.Boston ziyaretinizde bu müzeyi görmenizi tavsiye ederiz.

Harvard Museum of Natural History:Bu müze diğer müzelerden oldukça farklı düşünün Camdan oluşturulan çiçek koleksiyonu bulunan bu müzede  heryıl milyonlarca insanı kendine çekmektedir.

MIT Museum: Birçok buluşun ve birçok alanda eserlerin sergilendiği bu müze'yi ziyaret etmelisiniz.

Ve Diğer Ziyaret edilebilecek Muhteşem yerler:

Boston Harbor Islands National ParkNew England AkvaryumuIsabella Stewart Gardner MüzesiBoston Common ParkıFreedom TrailBoston Gondollar

Share

& Comment

1 yorum:

Yorumunuz için teşekkürler

 

Copyright © 2015 bilgido™ is a registered trademark.

Designed by Templateism. Hosted on Blogger Platform.