Hampal(Patatesli Mantı)


Malzemeler :

6 su bardağı un,göz kararı tuz,aldığı kadar un
patates
tuz,karabiber,kırmızıbiber,nane
yoğurt,yağ
 

Yapılışı :

Patatesleri haşlıyoruz,baharatlarla harmanlıyoruz. sonra unumuz,tuzumuz ve suyumuzla gayet normal yumuşaklıkta bir hamur yoğuruyoruz.
Hamurumuzdan bezeler yapıyoruz ve tek tek açıyoruz.açtığımız hamuru çay bardağı ağzıyla kesiyoruz,
Her yuvarlağa patates içimizden koyup yarım daire şeklinde hamurların ağzını kapatıyoruz(iyi kapanmazsa pişerken açılır)
Bu şekilde hazırladığımız hamurları kaynattığımız suyun içinde pişiriyoruz.suyun içinbe yapışmaması için biraz yağ damlatıyoruz.

Hamurların pişme süresi yaklaşık 5 dk. kadar,sadece ilk attığımız hamurlar 6-7 dk. olabilir.
Sudan süzerek aldığımız hamurları tabaklara alarak üzerine yoğurt ve kırmızıbiberli yağ dökerek servise hazır ediyoruz..

Share

& Comment

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkürler

 

Copyright © 2015 bilgido™ is a registered trademark.

Designed by Templateism. Hosted on Blogger Platform.