Malzemeler:
2 kilo hamsi
Pilavı için:
2 su bardağı pirinç
2 adet ortaboy soğan
bir demet maydonoz
tuz ,karabiber
Yapılışı:
ilk önce soğanları zeytin yağında kavuruyoruz içine birazda tereyeğı eklenirse daha lezzetli olur. Daha sonra 2 bardak pirinci ekleyip güzelce kavuruyoruz. Tuzunuda ekliyoruz. 3 su bardağı su ekleyip ağır ateşte pilavı pişiriyoruz.Piştikten sonra içine yarım demet maydonozu ve bolca karabiberi ekleyip karıştırıyoruz. Büyük boy bir balık tavasına ayıklanıp temizlenmiş hamsilerimizi yanyana sıkı sıkı diziyoruz. Tavanın yan taraflarınada hamsiler diziyoruz.
(yanlara dizilen hamsilerin sırtlarını mısır ununa batırırsak daha rahat dizilir kaymaz) İçine pilavı döküp üzerine tekrar hamsi
dizip kapatıyoruz. (dizmeden önce tavayı yağlıyoruz.) üzerinede elimizle sıvıyağ sürüyoruz. Altı kızarınca tavamızın kapağıyla ters çevirip diğer tarafınıda kızartıyoruz. Afiyet olsun…
0 yorum:
Yorum Gönder
Yorumunuz için teşekkürler