2013'de İlk Durağımız Burası


Maldivler,Yeşilin ve Mavinin iç içe geçtiği bir cennet adeta,Muhteşem iklim ve kumsallarıyla bir turizm cenneti,Hint okyanusu'nda 1.200 adadan oluşan bir devlet maldivler,Hindistan'ın güneyinde ve Sri Lanka'nın yaklaşık olarak 750 kilometre güneybatısında yer alır.Bu cennet ada maalesef küresel ısınma tehdidi altındadır ve yüzyıl içerisinde sular altında kalacağı öngörülmektedir.

1.200 ada'dan oluşan maldivlerin yanlızca 281 adasından insan yaşamaktadır.Maldiv cumhuriyeti müslüman bir devlettir,halkın %95 müslüman'dır.

Maldiv halkı müslümanlıgı ilk olarak  Arap tüccarlar vasıtası ile kabul etmiştir,öncesi Budist olan ada halkı arap tüccarların tebliğleriyle müslümanlıgı seçmiştir.Birçok sömürgeci ülkenin saldırılarına uğrayan Maldivler 75 sene gibi uzun bir zaman İngiltere'nin hakimiyeti altında kalmışlardır.

Tropikal bir iklime sahip olan bu tatil cenneti,yıllın her zamanı turist çekmektedir.Dünyanın en güzel kumsallarına sahip bu mükemmel ada yeşiller içinde tatil yapmak isteyenler için mükemmel bir seçim olacaktır,Thy yollarının da artık direkt uçtuğu bu güzel adaya yılın her anı gidebilirsiniz.




Share

& Comment

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkürler

 

Copyright © 2015 bilgido™ is a registered trademark.

Designed by Templateism. Hosted on Blogger Platform.