Baş ağrısından kurtulmanın 5 yolu


Birçok insan baş ağrılarından muzdariptir,bazen öyle şiddetli olur ki hiç dinmeyecekmiş gibi yada bazen hafif'de olabilir.Ama başağrısının sürekliliyi veya sıklığı ne olursa olsan bizlerin hayat kalitesini etkileyen en önemli sorunların başında gelmektedir.Baş ağrılarınızı azaltmak için bu 5 muhteşem yöntem size fayda sağlayacaktır.Baş ağrısından kurtulmanın yolları.

1- Sağlık koşullarınızı geliştirin.

Öncelikle öğrenmeniz gereken en önemli husus,başagrınızın sekonder olarak mı ortaya çıktıgı veya bir hastalığa baglı olmadan mı  oluştuğudur.baş ağrılarınızı nelerin tetiklediğini öğrenmelisiniz,yemeklerden sonra veya belirli bir zamanda oluşan baş ağrılarınızı  öncesi neler yaptığınızı hatırlasanız baş agırısını daha rahat bir şekilde kontrol altına alabilirsiniz.Eğer ki baş ağrılarınız şiddetli bir soğuk havalarda ortaya çıkıyorsa sizin sinüzitten kaynaklanan bir ağrınız olabilir.veya gün içerisinde aşırı yoğun olduğunu zamanlarda ortaya çıkıyorsa buda stres yoğunluna baglı oluşan başağrısı olabilir.

2- Boynunuzu güçlendirin.

Boyun kaslarımız bazen bu ağrının sebebi olabilmektedirler.uzun süreli bilgisayar kullanımı veya uzun süre otomobil kullanımı bu kasların kasılmasına ve boynumuzdan başımıza uzanan bölgede ciddi ağrılara sebep olabilmektedir,bundan dolayı boyun kaslarınızı yapacağınız bazı hareketlerle güçlendirebiliriz buda ağrılarımızın büyük çoğunluğunun gitmesine sebep olacaktır.

3. Bu ağrıyı egzersizlerle yok edin

egzersiz yapmak yürümek,yüzmek,koşmak,bisiklete binmek sadece kalp sağlıgı için faydalı olduğunu düşünüyorsanız yanılıyorsunuz.Çünkü egzersiz stresi azaltmaya,sizi rahatlatmaya ve stres gibi birçok faktör sebep olduğu ağrıyı azaltabilmektedir.Bir muhteşem nokta ise dua etmek sizin gerginliğinizi azaltıp baş ağrısına neden olan durumlarda rahatlatır.

4. Gıda takviyelerini deneyin.

Alacagınız bazı vitaminler, minareler ve diğer besin kaynakları  baş ağrısını önlemeye yardımcı olabilir. Bu gıda kaynakların arasında B2 vitamini (sabahları 400 miligram riboflavin), koenzim Q10 (günde üç kez 200 miligram) ve magnezyum sülfat gibi  vitamin ve mineraller sinir sisteminizin rahatlamasına ve güçlenmesine neden olup baş ağrısını rahatlatacaktır.

5. Basınç noktalarına dokunun.

 Asya’da 2000 yıl önce geliştirilen akupresür, parmaklarınız vücudunuzdaki kaslarla ilgili stresi rahatlatan noktalara basınç yaptığında işe yarar. ‘Shiatsu (bir tür Japon masajı)’ masajını yaptırın ya da bir dahaki sefere başınız ağrıdığında şimdi size vereceğimiz adımları izleyerek bu masajı kendiniz yapın. Fakat hamileyseniz bu masajı yapmayın!

- Şakak kemiği kasınızın ortası: Bu, şakak bölgesinin tam ortasında bulunmaktadır. Bu bölgeyi başparmağınız ile orta parmağınızı birbirine yakın şekilde tutarak kas alanında yumuşamayı hissedene dek ovun. Eğer bu noktayı saptamakta zorluk çekerseniz parmaklarınızı şakaklarınıza yerleştirin ve sonra azı dişlerinizi birkaç kez sıkın. Şakak kaslarının ortasındaki ana kasın çıkıp indiğini hissedeceksiniz.

- Kulaklarınızın arkası: Kafanızın arka tarafındaki, kulaklarının arkasındaki kemiğin hemen önündeki kafatası noktalarını saptayın ve başparmaklarınızla 2 dakika kadar dairesel basınç uygulayın.

- Gözlerinizin arası: Burnunuzun hemen üzerindeki dokuyu orta parmağınızı bir gözünüze başparmağınızı da diğerine yakın bir şekilde yerleştirerek sıkın. Yavaşça yukarıya doğru ittirin, böylece kaşlarınızın kenarlarında basıncı hissedeceksiniz.

- El dokusu: Başparmağınızı ve işaret parmağınızı kullanarak diğer elinizin baş parmağı ile işaret parmağı arasındaki yumuşak dokuyu sıkıştırın ve basınç uygulayın

       Bu yazıyı beğendiyseniz paylaşıp başka insanlarında faydalanmasını     sağlayabilirsiniz.Yorum yazıp katkıda bulunabilirsiniz.

Share

& Comment

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkürler

 

Copyright © 2015 bilgido™ is a registered trademark.

Designed by Templateism. Hosted on Blogger Platform.