Ekmekler Artık Küflenmeyecek
Teksas Teknoloji Üniversitesin' deneme aşamaları başarıyla gerçekleştirilen sistem ile artık ekmekler küflenmeyecek.Bilim adamlarının geliştirdiği sistem ile ekmeğin 60 gün süresince küflenmemesi sağlandı.
Microzap isimli firmanın geliştirdiği teknikle küflenmeye sebep olan Rhizopus Stolonifer adlı mantarın yok edilmesiyle ekmeklerin uzun zaman küflenmesinin önüne geçiliyor.
Ekmek üretim sistemlerinde kullanılacak mikrodalga teknolojisi ile bu küflenmenin önüne geçilecek ve ortalama 10 saniye içinde yok edilecek.
Bu yeni teknikle beraber gıda israfının da önüne ciddi oranda geçilecek,Özellikle ülkemizde ciddi oranda ekmeklerin çöpe gittiği durumda bu teknolojinin Türkiyede'de biran önce uygulanmalı.
Sadece İngiltere'de ekmeklerin yüzde 32'si çöpe atılırken,Abd ise bu oran daha'da yüksek rakamlarda bulunmaktadır.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder
Yorumunuz için teşekkürler