Elmanın İnanılmaz 7 muhteşem Faydası


Birçoğumuzun severek sık sık tükettiği bir meyvedir elma tadı ve kokusu muhteşem olan bu meyvenin vücudumuza sayısız faydası olduğu herkesçe bilinmektedir.işte sizler için elmanın 7 muhteşem faydasını yazdık ;

Kemik koruyucu
Fransalı bilim adamlarının yapmış olduğu araştırmada elmada bulunan phloridzin diye bir maddenin kemikleri koruduğudur.sadece elmada bulunan phyloridzin,menapoz sonrası kadınlar oluşabilen kemik erimesini önleyip  ,kemik dansitesini artırmaktadır.

Astım'a faydalıdır
Bir araştırmada varılan sonuca göre  her gün elma suyu içen astımlı çocuklarda astım krizine yakalanma oranı oldukça azalmaktadır.Bir başka araştırmaya göre hamilelik döneminde sık sık elma tüketen kadınların çocuklarında astım olma riski belirgin azalmaktadır.

Alzaymır'ı önler
Cornell üniversitesinde fareler üzerinde yapılan bir araştırmada elmanın beyin hücrelerini koruduğu ortaya çıkartıldı.Elmanın alzaymır hastalığını önleyici yönü keşfedildi.

Düşük kolesterol
Elmada bulunan pektin maddesi LDL yani kötü kolesterolü düşürmektedir.günde en az iki elma yiyen insanlar kötü huylu kolesterolü yüzde 16 oranında düşmektedir.

Akciğer kanserini Önler
10.000 insan üzerinde yapılan bir araştırmada,çok sık elma tüketen insanların akciğer kanserine yakalanma oranları yüzde 50 oranında azalmaktadır.Araştırmacılar  bunu elmada bulunan flavonids quercetin ve naringin adlı iki maddeye bağlamaktadırlar.

Meme kanserini önler
Cornell üniversitesi tarafından yapılan bir araştırmada günde bir elma tüketen insanların meme kanserine yakalanma ihtimali azalmaktadır.2 veya daha fazla elma tüketen insanlarda bu oran daha da azalmaktadır.

Kalın barsak kanserini Önler
Yapılan araştırmada elma kabuklarının kalın barsak kanserin yüzde 43 oranında  azalttığıdır ve elmada bulunan pectin diye bir maddenin sağlıklı olmamız üzerine ciddi etkilidir.

Karaciğer kanserini önler
Elma kabuğu karaciğer kanserini yüzde 57 oranında azaltır.

Diyabet tedavisinde
Elmada bulunan pectin adlı maddenin insulünin etkisini artırdığı ve diyabet tedavisinde yarar sağladığıdır.

Kilo vermek
Brezilyada yapılan bir araştırmada ise günde 3 elmadan fazla yemek diyetteki insanların kilo vermesini kolaylaştırmaktadır.

Kaynak: http://arizonahealth.blogspot.com/2012/12/9-health-facts-of-apple.html#.UNdGVeSIFGM

Share

& Comment

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkürler

 

Copyright © 2015 bilgido™ is a registered trademark.

Designed by Templateism. Hosted on Blogger Platform.