Güney Afrika'da Anadolu ruhu


Güney afrika' son yıllara kadar ülkemizde pek tanınmayan bu ülke,Türk iş adamlarının ve eğitim gönüllerinin ciddi çabaları ile artık gittikçe tanınan bir ülke konumuna gelmektedir.

Thy yollarının her gün sefer düzenlediği bu ülke artık birçok türk turist içinde yeni bir çekim merkezi haline gelmektedir.

Gittikçe gelişen bir ekonomiye sahip bir ülke olan Güney afrika gidenleri şaşırtacak derecede güzel bir ülke'dir.Ülke'nin şehir mimarisinde ve binalarında  ingiliz sömürüsü oldukları kolayca anlaşılmaktadır.Hatta Johannesburg hillbrow  denilen bölgede yürürken bile ingilizlerin döneminden kalma kaldırımları halen görebilirsiniz.

Ülkede'ki İngiliz hakimiyeti ünlü lider Nelson mandelanın yönetime gelmesiyle son bulsa da,fiili olarak son bulan ingiliz hakimiyeti birçok alanda yine etkin konumdadır.

Yeşilin her tonunu bulabileceğiniz bu muhteşem doğaya sahip ülke, her açıdan kendine özgü bir yapıya sahiptir.

Asıl anlatmak istediğimiz konu ise güneyafrika'da ki güzel insanların yapmış olduğu Nizamiye Camisi'dir.Selimiye camisinin yüzde 80 oranında küçültülmüş hali olan Nizamiye camisi  Johannesburg'un en dikkat çeken eserlerinin başında gelmektedir.Bu muhteşem yatırımı dünyanın bir ucuna gidip yapan bir insanın tek sebebi olabilir oda hak rızası olmasıdır.

İşte bu destanı yazan insanların görüntüleri

Share

& Comment

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkürler

 

Copyright © 2015 bilgido™ is a registered trademark.

Designed by Templateism. Hosted on Blogger Platform.